Certificate de urbanism pentru clădiri de zece etaje în cartierul Areni eliberate de Primăria Suceava în ianuarie: în Parcul Areni și pe locul cluburilor Versus și La Bibliotecă

Primăria municipiului Suceava a eliberat, în luna ianuarie, două certificate de urbanism pentru clădiri cu regim mare de înălțime în cartierul Areni al municipiului Suceava, la solicitarea Universității „Ștefan cel Mare” Suceava și asocierii de firme Central Areni SRL și Simfony Prod Com SRL.

La 4 ianuarie 2021, Primăria Suceava a emis Certificatul de urbanism nr. 1/2021 la solicitarea Universității „Ștefan cel Mare” Suceava pentru „elaborare Plan Urbanistic Zonal cu Regulament de urbanism aferent în baza unui aviz de oportunitate în vederea extinderii corpului E cu spații de cercetare și de învățământ”, cu regim de înălțime S+P+10E. 

Mai exact, USV intenționează să construiască o cădire cu zece etaje în Parcul Areni, în zona dinspre Direcția Silvică Suceava. 

La 18 ianuarie, pe pagina de internet a Primăriei Suceava a fost publicat anunțul privind intenția Universității „Ștefan cel Mare” Suceava de elaborare a Planului Urbanistic Zonal privind construirea cădirii de zece etaje în parcul Areni. 
După doar câteva zile, Primăria Suceava aliberat Certificatul de Urbanism nr. 52/2021 la solicitarea asocierii de firme Central Areni SRL și Simfony Prod Com SRL pentru „elaborare PUZ cu Regulament de urbanism aferent in baza unui aviz de oportunitate pentru construire bloc de locuinte cu regim mare de inaltime cu spatii de locuit, spatii comerciale, spatii de alimentatie publica, spatii de prestari servicii, spatii pentru birouri, locuri de parcare subterane si supraterane, sistematizare verticala, racorduri/bransamente”. 

Central Areni SRL este firma care deține clădirea în care funcționează clubul Versus, iar Simfony Prod Com SRL deține clădirea în care funcționează pub-ul La Bibliotecă

Construirea celor două clădiri poate fi autorizată doar dacă Planul de Urbanism General (PUG) al municipiului Suceava va fi modificat prin Planuri de Urbanism Zonale (PUZ) sau de Detaliu (PUD) care să fie aprobate de Consiliul Local Suceava prin hotărâre votată de majoritatea consilierilor.

Mai nouă Mai veche