Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bebelușui care a murit după ce a fost botezat la biserica din cartierul Zamca a municipiului Suceava

Moartea bebelușului intrat în stop cardiorespirator după ce a fost botezat la biserica din Zamca este cercetată de anchetatori în cadrul unui dosar penal pentru ucidere din culpă.

Conform informațiilor comunicate de IPJ Suceava, apelul la 112 a fost primit duminică, 31 ianuarie, la ora 13.45. Apelantul a anunțat că la un botez la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” copilul botezat nu respiră.

Slujba de botez a fost programată la ora 13.00  și a fost oficiată de preotul Alexandru Mihai Mazarache, în vârstă de 42 ani.

La scurt un timp după ce preotul a scufundat copilul în cristelniţă, a observat că acesta prezenta dificultăţi la respiraţie. A încercat să-i acorde primul ajutor şi întrucât copilul nu îşi revenea a fost solicitată intervenţia unei ambulanţe.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD, s-a procedat la efectuarea manevrelor de resuscitare şi copilul a fost apoi transportat la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, cu diagnosticul „stop cardio-respirator resuscitabil”. Minorul a fost internat la Secţia ATI non-Covid, fiind intubat, dar luni dimineață a fost pronunțat decesul. 

Inițial, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, în cursul zilei de luni încadrarea fiind schimbată în „ucidere din culpă”.
Mai nouă Mai veche