Fond de salarii redus cu 5 milioane lei şi buget de austeritate la şcoli, anunţă primarul Sucevei

Fondul de salarii al angajaţilor Primăriei municipiului Suceava va fi diminuat cu 5 milioane de lei faţă de cel din 2020, a anunţat într-o conferinţă de presă, miercuri, primarul Ion Lungu.

El a spus că fondul de salarii executat este la circa 24% din buget şi trebuie să scadă la 15% ca să fie ''rezonabil'', iar pentru a se ajunge aici se poate acţiona prin două metode, respectiv creşterea veniturilor primăriei şi economii la fondul de salarii.

"Trebuie să înţeleagă toţi angajaţii din primărie şi să contribuie la creşterea acestor venituri", a spus Lungu.

Potrivit primarului, în prezent se lucrează la construirea bugetului pentru anul 2021 ce va fi aprobat, cel mai probabil, într-o şedinţă a deliberativului de la mijlocul lunii martie.

În ceea ce priveşte bugetul pentru şcoli, Lungu a spus că şi acesta va fi mult mai mic faţă de anul trecut, precizând că în 2020 cheltuielile de reparaţii şi investiţii la şcoli au fost de 5 milioane de euro.

Primarul a făcut apel la directorii de şcoli să nu mai propună alte investiţii în buget, pentru că nu vor fi apobate.

"În acest an vom continua cu lucrări de investiţii doar la patru obiective mari, la Colegiul Naţional Petru Rareş, la corpul de laboroatoare care trebuie finalizat, la Colegiul Naţional Spiru Haret să terminăm sala de gimnastică, la Şcoala Generală nr. 10 unde a fost licitată sala de sport şi Grădiniţa Mihai Eminescu (...) Celelalte lucrări de reabilitare a clădirilor, schimbarea instalaţiilor de încălzire, sanitare, vor fi prinse pe fonduri europene. Sunt foarte mulţi bani pe fonduri europene pentru reabilitarea clădirilor publice şi vom prinde toate şcolile din municipiul Suceava pentru aceste reabilitări (...) Îi rog să nu mai prindă în buget aceste cheltuieli că nu avem bani în acest an. Şi la şcoli va fi un buget de austeritate", a spus Lungu.

Potrivit primarului, se vor implementa proiecte de digitalizare, de urmărire a consumurilor energetice din şcoli, în condiţiile în care se consumă "fără număr", pentru că nu plătesc şcolile, ci municipalitatea.

"Trebuie să înţelegem că este o perioadă grea şi să reducem costurile şi la şcoli", a Lungu.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.