VIDEO Șeful Direcției Silvice Suceava s-a ascuns în birou și a chemat poliția când a fost întrebat de Sorin Tofan despre cum au fost cubați buștenii de la Mălini

Șeful Direcției Silvice Suceava, Sorin Ciobanu, a chemat poliția după ce a fost așteptat la instituție de Sorin Tofan care i-a cerut să răspundă la unele întrebări privind modul în care a fost cubat la Ocolul Silvic Mălini lemnul dintr-un camion supraîncărcat și cu grave deficiențe tehnice.

Camionul a fost măsurat sâmbătă de inginerul silvic Marius Maganu de la Ocolul Silvic Mălini. Pe durata măsurătorilor, Sorin Tofan i-a reproșat inginerului faptul că nu măsoară corespunzător buștenii, înregistrând dimensiuni mai mici decât cele reale, efectul fiind diminuarea volumului rezultat. Vizibil nervos, inginerul Marius Maganu s-a răstit la Sorin Tofan, s-a repezit spre el și l-a trimis „la căpșuni în Anglia”. Expresia folosită de inginerul silvic a fost vădit jingnitoare, făcând referire la faptul că tinerii care s-au reunit în jurul lui Daniel Bodnar lucrează în străinătate, mulți dintre ei chiar în Anglia.

În urma măsurătorilor, angajatul Ocolului Silvic Mălini a stabilit că în mașină erau cu 3,26 de metri cubi în plus față de aviz, în condițiile în care Sorin Tofan susține că în realitate cantitatea în plus față de aviz ar fi fost cu mult mai mare. Polițiștii au dispus confiscarea cantității de 3,26 metri cubi de lemn rotund de brad în valoare de 1.108 lei. Totodată, inspectorii ISCTR au aplicat o amenda de 4.000 lei pentru refuzul șoferului de a se deplasa la cântar. Polițiștii au mai aplicat o amenda de 10.000 lei la Legea 171/2010 pentru nereguli în completarea avizelor, o amendă de 1.305 lei pentru că ITP expirat la autovehicul, o amendă de 1305 lei pentru ITP expirat la remorcă; o amendă de 1.000 de lei pentru lipsa RCA la remorcă. Suplimentar, polițiștii au reținut plăcuțele si certificatele de înmatriculare de la autoutilitară si de la remorcă.

Sorin Tofan s-a deplasat luni la sediul Direcției Silvice Suceava pentru a-i adresa directorului Sorin Ciobanu unele întrebări cu privire la modul în care a fost măsurată cantitatea de lemn din camion. Deși i-a promis că îi va răspunde la întrebări, directorul Sorin Ciobanu s-a închis în birou și a chemat poliția.

Prin intermediul polițiștilor, directorul Sorin Ciobanu i-a transmis lui Sorin Tofan că dacă vrea să vorbească cu el să se înscrie la secretariat și că îl va primi cândva în audiență. Se pare că în tot acest timp, directorul Sorin Ciobanu urmărea live-ul de pe Facebook pe care Sorin Tofan îl făcea din curtea instituției.

Sorin Tofan a părăsit curtea Direcției Silvice Suceava și a continua transmisiunea live din zona barierei de la intrare. 


Mai multe informații: 

1 Comentarii

  1. Acuma, am inteles ca nici activistii nu au ramas datori ... la vorbe grele se pricep cu totii

    RăspundețiȘtergere
Mai nouă Mai veche