FOTO Bătrân căzut într-o fântână îngustă din Mironu, salvat de un tânăr care s-a oferit voluntar și a coborât în puțul de 22 de metri adâncime

Pompierii militari au intervenit pentru salvarea unui bărbat de 88 de ani care a căzut într-o fântână, în satul Mironu, comuna Valea Moldovei. Fântâna construită din tuburi, cu o adâncime de 22 de metri și cu diametrul la suprafață de doar 50 de centimetri, fiind mai redus spre bază, formând un con. Din cauza diametrului redus, pompierii militari au echipat si au asigurat un voluntar din localitate, cu o talie care i-a permis acestuia să ajungă la victimă. După ce voluntarul a asigurat victima, cei doi au fost extrași la suprafață. 

Bătrânul, în stare de semiconștiență, a fost preluat de către echipajul SMURD, care i-a acordat primele îngrijiri medicale, iar ulterior l-a predat echipajului SMURD TIM (Terapie Intensivă Mobilă). Victima a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Suceava, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Voluntarul care a coborât în fântână pentru a salva bătrânul de 88 de ani este Adrian Ferariu, un localnic de 19 ani.

Pompierii l-au echipat corespunzător și l-au asigurat pe Adrian, iar apoi l-au coborât în fântâna de 22 de metri. Intervenția a fost deosebit de grea, din cauza spațiului redus, și chiar dacă a fost necesar un efort susținut, tânărul salvator a reușit să strecoare cordița de salvare și să-l asigure pe bătrân. Ulterior, cei doi au fost extrași la suprafață de către pompierii militari.

A doua zi, pompierii militari i-au făcut o vizită la domiciliu, în satul Mironu, și i-au înmânat o Diplomă de Merit din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, în semn de apreciere pentru actul de curaj și spirit civic de care a dat dovadă în momentul în care s-a oferit voluntar pentru această misiune de salvare.
Mai nouă Mai veche