IPJ Suceava: Peste 1.200 de metri cubi de material lemnos confiscat de polițiști de la începul acestui an în cadrul acțiunilor pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

De la începutul anului 2021 au fost intensificate activitățile de prevenire și combatere a infracțiunilor silvice fiind confiscați deja până la această dată în urma acțiunilor polițiștilor în teren peste 1200 metri cubi material lemnos în valoare de cca. 200.000 lei. De asemnenea, în cazurile prevăzute de lege s-a procedat și la indisponibilizarea vehiculelor utilizate pentru transport iar în situațiile de încălcări ale legislației penale au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori, furt de arbori, dar și infracțiuni asociate (flasuri, uz de fals, abuz în serviciu, etc.) cercetările fiind efectuate sub coordonarea unităților de parchet, a anunțat, sâmbătă, IPJ Suceava. 

„Prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii suceveni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos.

Săptămânal sunt orgnizate activități în sistem intergrat cu participarea polițiștilor din cadrul Serviciului Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, a polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice cu participarea polițiștilor rutieri dar și din cadrul subunităților de la nivel județean. La acțiuni sunt cooptați, de asemnealucrători de jandarmi dar și specialiștii silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava și Direcției Silvice Suceava”, a transmis IPJ Suceava

În ultima săptămână, în perioada 19 - 26 februarie 2021, conform Planului de acțiune „Scutul Pădurii” poliţiştii din cadrul IPJ Suceava au făcut 55 de controale pe drumurile publice și șapte controale în fondul forestier și la unități de debitare și prelucrare material lemnos.

În cadrul controalelor a fost constatată o infracțiune la Legea nr. 46/2008 și au fost aplicate 56 de sancțiuni contravenționale în valoare de 35.880 lei, toate la acte normative care reglementează regimul silvic.

Au fost confiscați 271,94 metri cubi de material lemnos în valoare de 49.220 lei.

La acțiuni au participat 61 de polițiști, 4 lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Suceava și 3 specialiști din cadrul Direcției Silvice Suceava.
Mai nouă Mai veche