FOTO Fenomen meteo extrem în Suceava. Mașini aruncate în șanț de rafale de vânt de peste 100 km/h

Un fenomen meteo extrem de rar a avut loc în Suceava. Mai multe mașini au fost aruncate în șanț de o rafală de vânt de peste 100 km/oră.

Incidentul s-a petrecut în după-amiaza zilei de luni, în jurul orei 17:00. Soferii de pe DN 17A au fost înspăimântați de intensitatea rafalelor de vânt.

Nu au fost raportate victime în urma straniului fenomen. Întâmplarea nu a fost înregistrată ca eveniment rutier.

Rafala de vânt, care se poate să fi depășit 100 km/h a spulberat mașinile de pe segmentul de drum unde s-a manifestat. Mașinile, indiferent de dimensiune au ajuns în șanț.

Astfel, vântul a aruncat în afara drumului autoturisme și microbuze, dar și o dubă cu tot cu remorcă, cu un gabarit considerabil. Oamenii care se aflau la volanul acestora au declarat că nu au mai întâlnit așa ceva.

Utilajele Districtelor de Drumuri Rădăuți și Suceava au reusit tractarea și repunerea pe carosabil a vehiculelor.

Nordul Moldovei a fost vizat de mai multe avertizări meterologice de vreme extremă. Pe parcusul acestui weekend, județele Botoșani, Suceava și Iași au fost vizate de un cod portocaliu de intensificări ale vântului, viscol și vizibilitate redusă.În cursul zilei de luni, Administrația Națională de Meteorologie a lansat o nouă avertizare, de data aceasta de cod galben și pentru toată suprafața Moldovei. Acesta a fost valabilă între orele 10:00 și 20:00.

Totuși, viteza vântului era estimată între 50 – 60 km/h: „pe parcursul zilei de luni (15 februarie), în Moldova, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 55…60 km/h, astfel încât senzația de rece va fi accentuată, iar în jumătatea de nord a regiunii, zăpada va fi spulberată”, anunță ANM.

Fenomenele au vizat și zonele montane, dar codul are un interval de valabilitate mai extins, până la ora 02:00 a dimineții de marți. „În intervalul menționat, vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali și Orientali, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, cu rafale de până la 70…90 km/h, spulberând temporar zăpada și determinând scăderea vizibilității”.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.