Grav accident de muncă la EGGER Rădăuți. Electrician rănit după ce a căzut cu nacela de la 6,5 metri înălțime

Vineri, 19 februarie 2021, la ora 08.46, Poliției municipiului Rădăuți a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că la combinatul EGGER a avut loc un accident de muncă în care a fost impliccat un bărbat de 54 de ani, din municipiul Suceava, care a căzut de la înălțime.

În urma cercetărilor s-a stabilit că bărbatul este angajat pe post de electrician la EGGER România SRL Rădăuți. Locul producerii accidentului de muncă a fost în incinta societății.

În jurul orei 08.45, bărbatul se afla în timpul serviciului și efectua lucrări de întreținere a sistemului electric. Acesta se afla la înălțimea de aproximativ 6,5 metri, într-o nacelă suspendată pe cablu (șufă).

La un moment dat, șufa care susținea nacela s-a rupt, aceasta căzând de la înălțimea de 6,5 metri. În urma impactului cu solul, bărbatul care se afla în nacelă a suferit leziuni.

Victima a fost transportată cu o ambulanță la Spitalul municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticată cu „TCC acut, plagă frontală stânga, fără pierderea de cunoștință, traumatism membru superior și inferior drept”.

Soceitatea EGGER a încunoștiințat Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava despre evenimentul produs, urmând a se dispune cercetarea împrejurărilor producerii evenimentului și a stabilirii persoanelor vinovate, dacă este cazul.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche