Șofer de microbuz sancționat de polițiști după ce o femeie a reclamat că nu toți călătorii poartă mască de protecție

Marți, 16 februarie 2021, Poliția Orașului Siret a fost sesizata prin apel TelVerde de către o femeie din orașul Siret despre faptul că în timp ce se afla într-un microbuz de transport persoane pe ruta Suceava - Siret în autovehicul se aflau mai multe persoane decât numărul de locuri și două sau trei persoane nu purtau masca corespunzător.

Femeia s-a deplasat cu microbuzul aparținând Tasa Suceava, care efectuează curse regulate pe ruta Suceava-Siret.

În urma verificărilor efectuate a fost identificat Gheorghe A., din Siret, conducătorul microbuzului care a efectuat cursa în cauză.

Conducătorul auto susține că la urcarea în mijlocul de transport ar fi atras atenția tuturor pasagerilor să poarte masca de protecție corespunzător însă nu are posibilitatea de a verifica pe timpul deplasării dacă sunt respectate normele de purtate a măștii de protecție datorită faptului că este atent la conducerea microbuzului. În auto au urcat persoane care dețin abonament pe această rută și persoane care achiziționează bilet de călătorie iar conducătorul auto a declarat că nu îi cunoaște personal.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor art. 65 lit. p, din Legea 55/2020 privind nerespectarea de către operatori a măsurilor stabilite privind transporturile rutiere.
Mai nouă Mai veche