Tânăr din Ipotești, băut și fără permis, depistat la volanul unei mașini fără RCA. Polițiștii i-au luat certificatul și numerele de înmatriculare, i-au aplicat două amenzi și i-au făcut dosar penal

Duminică, 21 februarie 2021, în jurul orelor 20.05, patrula de poliție rutieră din cadrul Poliției Municipiului Suceava a efectuat semn regulamentar de oprire autoturismului Seat care circula pe strada Cuza Vodă din cartierul Burdujeni. 

La volan se afla Teodor B., de 21 de ani, din comuna Ipotești, care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Întrucât autoturismul avea polița RCA obligatorie expirată din data de 14 februarie 2021, s-a procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto, iar ca măsură administrativă s-a reținut certificatul de înmatriculare al autoturismului, precum și plăcuțele cu numărul de înmatriculare. Totodată, acesta a fost sancționat contravențional pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
Mai nouă Mai veche