VIDEO Intervenţii pentru îndepărtarea zăpoarelor de gheaţă de pe râul Bistriţa, la Cârlibaba

Lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava şi ai Societăţii de Gospodărire a Apelor (SGA) au intervenit pentru îndepărtarea mai multor aglomerări de gheţuri de pe râul Bistriţa, pe raza localităţii Cârlibaba.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a precizat că în zona localităţii Cârlibaba se intervine, în prezent, pe râul Bistriţa pentru dislocarea zăpoarelor de gheaţă.

Potrivit lui Alin Găleată, Grupul de Suport Tehnic, din care fac parte reprezentanţi ai Prefecturii Suceava, ISU Suceava, SGA Suceava şi Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Cârlibaba, a continuat, miercuri, aplicarea măsurilor de contracarare a efectelor riscurilor ce se manifestă pe raza comunei.

În acest sens, în zona unde era formată o aglomerare de gheţuri de aproximativ 400 de metri lungime, în localitatea Valea Stânei, se lucrează cu ajutorul unor utilaje şi se întreţine şenalul creat, pentru a favoriza scurgerea apelor ieşite din albie.

Lucrările se vor desfăşura şi în următoarele zile, până la dislocarea formaţiunilor de gheaţă, iar în toate zonele de munte pompierii militari şi lucrătorii SGA monitorizează în permanenţă râurile şi afluenţii aferenţi.

Mai nouă Mai veche