1,41 metri cubi de lemn de foc transportat fără aviz, confiscat de polițiști la Bilca

Sâmbătă, 27 martie, la ora 17.00, lucrătorii patrulei de siguranță publică din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești, în timp ce executau serviciul de patrulare pe raza comunei Bilca, au oprit pentru control autoutilitara Volkswagen LT35 care transporta material lemnos, lemn foc molid, care era condusă de Constantin M., de 68 de ani, din comuna Frătăuții Noi.

Cu ocazia verificărilor efectuate, bărbatul a declarat verbal faptul că nu deține aviz de însoțire al materialului lemnos. Având în vedere aceste aspecte, s-au efectuat verificări în bazele de date, stabilindu-se că materialul lemnos transportat nu este însoțit de vreun aviz de însoțire conform reglementărilor legale.

Din acest motiv, transportul a fost condus la A.P.L. Putna - Ocolul Silvic Putna, unde s-a solicitat sprijinul unui pădurar, care în urma inventarierii materialului lemnos, a stabilit faptul că în autoutilitară era transportată cantitatea totală de 1.41 m.c. lemn foc molid.

Șoferul a fost sancționat contravențional cu avertisment conform art. 19 alin. 1 lit. b din Legea nr. 171/2010 modificată, iar materialul lemnos a fost confiscat, fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.
Mai nouă Mai veche