42 de amenzi aplicate de jandarmi participanților la protestul împotriva restricțiilor de la Suceava | VIDEO

42 dintre persoanele care luni seară au participat la protestul împotriva restricțiilor din municipiul Suceava au fost sancționate de jandarmi. 

Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava a anunțat că amenzile, în valoare totală de 7.500 de lei, au fost aplicate persoanelor care nu putau mască de protecție. 

„Conform prevederilor legale, Jandarmeria are obligația de a asigura măsurile de ordine publică cu ocazia manifestărilor la care participă public numeros, indiferent de natura acestora, pentru a asigura protecția participanților și a celorlalți cetățeni și pentru a preveni și combate fapte antisociale de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava au fost mobilizate în vederea asigurării condițiilor de siguranță pentru exercitarea dreptului constituțional la liberă exprimare, iar echipele de dialog ale Jandarmeriei le-au comunicat participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele nerespectării acestora.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 22.00, fără incidente. Până la acest moment, urmează să fie aplicate 42 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 7500 de lei, în principal pentru desfășurarea acestora fără respectarea prevederilor legale (în conformitate cu Legea 55/2020- pentru nepurtarea măștii de protecție și în conformitate cu Legea 60/1991- pentru participarea la adunari publice nedeclarate)”
, a transmis IJJ Suceava. 

Mai nouă Mai veche