Accident de muncă pe șantierul benzinăriei SOCAR din Ițcani. Bărbat rănit după ce a căzut de la 4,5 metri înălțime

Marți, 2 martie 2021, la ora 13.20, autoritățile au fost sesizate prin apel 112 cu privire la faptul că o persoană a căzut de pe o scară în timpul unor activități de construcție la stația de distribuție carburanți SOCAR de lângă Selgros Suceava, suferind leziuni.

Pe șantierul de construcție a stației de carburanți de pe strada Cernăuți din municipiul Suceava, în jurul orei 13.20, Iulian C., de 34 de ani, din Botoșani, a urcat pe o scară pentru a o asigura de structura metalică a halei în vederea acoperirii cu tablă, la o înălțime de aproximativ 4,5 m. La un moment dat, acesta a fost observat căzut pe sol de către doi colegi de muncă, muncitori necalificați în cadrul SC Metal-Sistem SRL.

La fața locului s-a deplasat o ambulanță, care l-a preluat și transportat pe bărbat la UPU Suceava, fiind diagnosticat prezumtiv: ,,politraumatism prin cădere de la înălțime”.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” , „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă” și ,,vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche