Administratorul unui restaurant din Vatra Dornei și patru clienți care consumau în interior deși localitatea e în scenariul roșu, sancționați de polițiști

În data de 25 martie 2021, la ora 11.45, polițiștii din cadrul Biroului de Ordine Publică Vatra Dornei, în cadrul planului de acțiune pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-COV-2 au procedat la verificarea unui restaurant din municipiul Vatra Dornei, ocazie cu au constatat faptul că în interiorul localului se aflau mai multe persoane care consumau produse alimentare și băuturi, nerespectând astfel Hotărârea nr. 89/23.03.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava.

Prin Hotărârea nr. 89/23.03.2021, s-a dispus pentru municipiul Vatra Dornei, începând cu 23.03.2021, ora 00:00, pentru o perioadă de 14 zile, interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Administratorul societății comerciale, un bărbat de 53 ani, a fost sancţionat contravenţional conform art. 66, alin. 1, lit. c din Legea nr. 55/2020, cu suma de 2000 lei. Pentru nerespectarea măsurilor referitoare la suspendarea temporară a activității economice în interiorul localului a fost informată Direcția de Sănătate Publică Suceava. 

Totodată, au fost aplicate patru sancțiuni contravenționale persoanelor identificate în local pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.
Mai nouă Mai veche