BMW cu numere false, condus de un tânăr beat și fără permis, oprit în trafic la Marginea. Șoferul și proprietarul mașinii au fost reținuți în arestul IPJ Suceava

Duminică, 21 martie, la ora 23.00, patrula din cadrul Secției de Poliție Rurală Marginea a procedat la oprirea regulamentară în trafic a autoturismului BMW 530D care circula pe DN 2E, apoi pe strada Ștefan cel Mare, în comuna Marginea, condus de Ionel F., de 34 de ani, din Horodnic de Sus, care a prezentat pentru control doar cartea de identitate, declarând verbal că nu are asupra sa permisul de conducere auto, precum și documentele autoturismului.

În calitate de pasager pe locul din stânga față a fost identificat Mihai P., de 21 de ani, din Horodnic de Sus, care a declarat verbal că autoturismul în cauză îi aparține, întrucât l-a achiziționat în urmă cu două săptămâni de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaște de pe raza comunei Arbore.

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i-au fost recoltate mostre biologice de sânge.

Din verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit faptul că bărbatul de la volan numitul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Întrucât existau suspiciuni cu privire la plăcuțele cu numărul de înmatriculare aplicate pe autoturismul marca BMW 530D, s-a procedat la interogarea bazelor de date ale Poliției Române, stabilindu-se că autoturismul respectiv este marca BMW 530D, de culoare negru, înmatriculat pe numele unui bărbat din orașul Roznov, județul Neamț.

Astfel, s-a stabilit faptul că în prezent autoturismul îi aparține lui Mihai P., fiind achiziționat de către acesta în urmă cu circa două săptămâni de la o persoană din comuna Arbore, fără a încheia un contract de vânzare-cumpărare în acest sens.

De asemenea, s-a stabilit faptul că la scurt timp după achiziționarea autoturismului, Mihai P. a montat în fals pe autoturism plăcuțe cu numere de înmatriculare care provin de pe un alt autoturism tot marca BMW, de culoare negru.

Astfel, din cercetările efectuate s-a stabilit faptul că în jurul orei 22.55, în timp ce se afla în fața restaurantului Alessia din comuna Marginea, Mihai P. a încredințat autoturismul BMW spre a fi condus pe drumurile publice de către Ionel F. cu toate că știa faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto și că se afla sub influența băuturilor alcoolice.

Prin ordonanțele organului de cercetare penală al poliției judiciare, s-a dispus reținerea celor doi suspecți pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introduși în arestul IPJ Suceava.

În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” pentru primul dintre suspecți și pentru săvârşirea infracţiunilor de „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat” și „încredințarea unui vehicul spre a fi condus pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere și care se află sub influența alcoolului” pentru cel de-al doilea suspect.

Deoarece au fost identificați circulând în spațiul public după orele 22.00, fără a putea prezenta declarații pe proprie răspundere în acest sens, cei doi au fost sancționați contravențional conform Legii nr. 55/2020.
Mai nouă Mai veche