Buletin de presă, 16 martie 2021 - IPJ Suceava

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 55.505 lei aplicate de poliţişti

În perioada 12-14.03.2021, cadrele Serviciului Rutier şi cele ale formaţiunilor de profil din teritoriu au organizat şi executat pe raza de competenţă acţiuni specifice pe linia depistării şi sancţionării conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice sau substanţe psihoactive, ocazie cu care au fost testaţi 392 de conducători auto cu aparatul etilotest şi aplicate 141 sancţiuni contravenţionale în valoare de 50.005 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 14 permise de conducere şi au retras 11 certificate de înmatriculare.
De asemenea au fost constatate 11 infracţiuni la regimul rutier.


În ziua de 13.03.2021, între orele 18.00 - 22.00 poliţiştii Secției 10 Poliţie Rurală Gura Humorului au organizat și executat pe raza de competență acțiuni pe linia depistării în trafic a conducătorilor auto care conduc autovehicule după ce au consumat băuturi alcoolice și verificarea îndeplinirii de către aceste categorii de participanți la trafic a obligațiilor ce le revin pe timpul deplasării pe drumurile publice, ocazie cu care au fost verificate 49 de autoturisme, legitimate 63 de persoane şi efectaute 30 de testări cu aparatul etilotest.
În cadrul acţiunii poliţiştii au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.500 lei şi au constatat 2 infracţiuni la regimul rutier.
De asemenea a fost reţinut în vederea suspendării 1 permis de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.

Exemple:
La data de 13.03.2021, în jurul orelor 18:50, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe D.C. Deleni autoturismul condus de un bărbat din comuna Comănești.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, iar în urma probatoriului administrat, conducătorul auto a fost reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


La data de 13.03.2021, orele 22:00, o patrulă din cadrul Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului a oprit pentru control pe DC 25 pe raza localității Drăgoiești, autoturismul condus de un localnic de 36 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

În seara de 15.03.2021, orele 22.55, o patrulă din cadrul Poliției oraşului Dolhasca a oprit pentru control pe raza localităţii autoturismul condus de un localnic de 19 ani.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.
Mai nouă Mai veche