Tânăr prins băut la volanul mașinii, noaptea, pe drumul Probota - Poienari

Luni, 15 martie, la ora 22.55, un echipaj din cadrul Poliției orașului Dolhasca, angrenat în acțiuni de respectare a normelor de prevenire a infecției cu noul coronavirus, a observat în trafic în satul Probota, pe un drum comunal asfaltat, un autoturism marca Mazda care se deplasa către satul Poenari, la o oră târzie, motiv pentru care s-a procedat la oprirea regulamentară, pentru stabilirea motivului deplasării.

A fost identificat conducătorul auto al autoturismului în persoana lui Narcis M., de 20 de ani, din sat Poienari, orașul Dolhasca, care se afla singur în habitaclul autoturismului.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la Spitalul Municipal Fălticeni unde i-au fost recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii a infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni.

De asemenea, a fost sancționat contravențional și în baza Legii 55/2020 pentru lipsă declarație.
Mai nouă Mai veche