Buletin de presă, 20 martie 2021 - IPJ Suceava

Două persoane reținute de polițiști pentru furturi și tâlhării după o nouă acțiune desfășurată pe raza comunei Șcheia

Având în vedere situația operativă complexă existentă pe raza comunei Șcheia, Poliția Municipiului Suceava și Secția de Poliție Rurală Șcheia au organizat în data de 19.03.2021 o nouă acțiune cu efective mărite pentru a se asigura un climat optim de siguranță publică pentru cetățeni, protejarea patrimoniului acestora, precum și siguranța traficului rutier.
Totodată s-a avut în vedere creșterea vizibilității elementului polițienesc în stradă pentru prevenirea și combaterea infracționalității și implicit pentru a genera un efect preventiv general.
La acțiune au participat peste 30 de polițiști și au fost utilizate 12 autospeciale de poliție.
În acțiune au fost angrenați lucrători din cadrul Poliției Municipiului Suceava și structurile subordonate sprijiniți de 2 grupe de luptători din cadrul I.P.J. Suceava - Serviciul de Acțiuni Speciale.
Pe parcursul acțiunii, în paralel cu activitățile operative desfășurate în teren (patrulări, legitimări de persoane, filtre rutiere, activități de prevenire a răspândirii SarsCov2) au fost puse în executare mai multe mandate de aducere față de persoane care sunt cercetate în dosare penale instrumentate la nivelul SPR 9 Șcheia, cu spijinul I.P.J. Suceava - Serviciul de Acțiuni Speciale.


Astfel, a fost soluționată o cauză din data de 01.03.2021, când în jurul orei orele 14:30, Poliţia mun. Suceava a fost sesizată de către un bărbat de 53 ani, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au spart geamul din stânga față al autoturismului și din interior i-au sustras o borsetă în care avea bani și acte.
Valoarea totală a prejudiciului a fost evaluată de către partea vătămată la suma de 15.000 lei.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „furt calificat”.
Urmare a activităților investigative și de cercetare penală, în cadrul acțiunii, la data de 19.03.2021 s-a reușit administrarea probatoriului necesar pentru reținerea și introducerea în arestul IPJ Suceava a persoanelor bănuite de comiterea faptei, respectiv doi tineri de 18 și 16 ani ani din comuna. Șcheia.


De asemenea, în sarcina tânărului de 18 ani a fost probată și activitatea infracțională într-o tentativă de tâlhărie comisă la data de 14.03.2021 când la Spitalul Județean Suceava s-a prezentat un bătrân de 83 ani, care a reclamat că o persoană necunoscută a încercat să-l deposedeze de bunuri prin acte de violență.
S-a stabilit că în jurul orei 12:50, bătrânul care se afla la ieșirea din municipiul Suceava către comuna Șcheia a fost abordat de tânărul de 18 ani din com. Șcheia, care după ce l-a îmbrancit pierzându-și echilibrul, a căutat în buzunarele victimei fără a găsi bani sau alte valori, ulterior fugind către comuna Șcheia.
Persoana vătămată nu a suferit leziuni sau pagube materiale.
În urma activităților de cercetare penală, la data de 19.03.2021, în cadrul acțiunii desfășurate, polițiștii au dipus reționerea tânărului de 18 ani și introducerea în arestul IPJ Suceava.
Ulterior, față de acesta, instanța de judecată a emis și mandatul de arestare pentru 30 de zile.

Astfel de acțiuni cu efective sporite vor continua săptămânal, prioritatea polițiștilor fiind creștertea gradului de siguranță în această comunitate și tragerea la răspundere a tuturor celor care nesocotesc legea.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 19.03.2021, ora 12.11, Ilie R., de 64 de ani, din municipiul Vatra Dornei, în timp ce conducea autoturismul pe strada Pinului din municipiul Vatra Dornei, din direcția Argestru către Foresta, a surprins și accidentat ușor pe un minor de 10 ani, localnic, care se angajase în traversarea drumului prin loc nepermis și fără să se asigure.
În urma accidentului a rezultat rănirea ușoară a minorului, care a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul municipal Vatra Dornei.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și i s-au recoltat probe biologice de sânge.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Dosar penal la regimul rutier

La 20.03.2021, în jurul orelor 01.05, patrula de siguranță publică din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, a oprit pentru control pe strada Gheorghe Doja. din mun. Suceava, un autoturism care se deplasa din direcția strada Jean Bart către strada Calea Burdujeni și care era condus de către un bărbat de 25 de ani, din orașul Frasin.
Fiind interogate bazele de date a rezultat faptul că șoferul are dreptul de a conduce ”Cu restricții - suspendat,, .
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.
S-au luat și măsuri de sancționare a conducătorului auto pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid-19.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.