Buletin de presă, 21 martie 2021 - IPJ Suceava

Intervenții ferme ale polițiștilor în cazuri de violență intrafamilială

În cursul zilei de sâmbătă polițiștii au intervenit în mai multe cazuri de violență intrafanmilială, prin intervențiile ferme aducând liniștea în sânul unor familii în care unii membri se manifestau agresiv. Fță de agresori au fost dispuse măsuri de extragere din locuință în baza ordinului de protecție provizoriu ori s-au dispus măsruri de intrenare în unități medicale de specialitate.


La 20.03.2021 la ora 11.30, lucrătorii din cadrul Poliţiei Mun. Câmpulung Moldovenesc - Biroul Ordine Publică au primit plângerea prealabilă a unei femei de 76 ani din mun. Câmpulung Moldovenesc, cu privire la faptul că în data de 18.03.2021, a fost ameninţată telefonic cu incendierea locuinței și cu acte de violență de către nepotul său.
Victima nu a fost agresată fizic, dar datorită ameninţărilor repetate din partea nepotului său, i-a fost indusă o stare reală de temere, fiindu-i frică să se întoarcă la domiciliul ei. Nepotul femeii este cunoscut cu un comportament violent verbal față de bunica lui, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, sens în care față de acesta, bătrâna a mai solicitat în trecut evacuarea de la domiciliu a nepotului, dar apoi a revenit asupra deciziilor și l-a reprimit în spațiu.
În urma completării formularului de risc şi efectuării analizei răspunsurilor la întrebările formulate, s-a constatat că este întrunit punctajul pentru emiterea ordinului de protecţie provizoriu, femeia de 76 de ani precizând în mod expres faptul că doreşte acest lucru şi fiindu-i înmânat un exemplar al acestuia înscris.
În urma emiterii ordinului de protecţie provizoriu şi a măsurii evacuării din domiciliu, nepotul femeii a fost cazat într-un adăpost de noapte din localitate pus la dispoziţie de către Primăria Câmpulung Moldovenesc.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracţiunii de „ameninţare”.


La 20.03.2021, orele 20.41, Poliția Mun. Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie de 29 ani din com. Moara, despre faptul că soțul său a agresat-o.
În ziua de 20.03.2021, în jurul orelor 20.35, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și a unor neînțelegeri mai vechi, soțul femeii, un bărbat de 29 ani a agresat-o fizic și verbal pe soția sa, lovind-o cu palma peste față.
Persoanele implicate în eveniment au fost invitate la sediul Poliției Mun. Suceava pentru întocmirea documentelor legale.
S-a întocmit formularul de evaluare a riscului în urma căruia a reieșit faptul că există risc iminent, însă partea vătămată a declarat faptul că se opune emiterii unui ordin de protecție provizoriu, semnând în acest sens.
Femeia nu a formulat plângere împotriva soțului său pentru agresiune, fiind întocmit proces-verbal de constatare pentru săvârșirea infracțiunii de „violență în familie”, cercetările fiind continuate din oficiu de către lucrătorii B.O.P. – Compartimentul Proximitate.
Persoanei agresate i s-a înmânat o cerere pentru emiterea ordinului de protecție în cazul în care dorește să se adreseze instanței de judecată.
Întrucât bărbatul era necooperant și polițiștii au identificat un risc sporit în eea ce privește comportamentul său, față de agresor s-a luat măsura internării la Secția de Psihiatrie Burdujeni.


Șofer reținut de polițiști și introdus în arestul IPJ Suceava pentru infracțiuni la regimul rutier

La 20.03.2021 ora 21:30, o patrulă din cadrul Biroului de Ordine Publică – Compartimentul de Siguranță Publică, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control a traficului rutier pe str. Ștefan cel Mare din mun. Rădăuți, a observat în trafic o autoutilitară ce se deplasa pe direcţia str. Ștefan cel Mare către com. Marginea și care a depășit pe linie continuă un alt autoturism.
Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta pentru control o carte de identitate și un permis de conducere, acesta a fost condus la sediul Poliției Mun. Rădăuți.
S-a procedat la verificarea în bazele de date ale Poliției Române a șoferului, stabilindu-se că acesta este un bărbat de 40 ani din mun. Rădăuți și că are permisul de conducere anulat.
Având în vedere probatoriul administrat, polițiștii au dispus măsura reținerii pe o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentat procurorului de caz în vederea luării unei măsuri preventive.
În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere a unui vehicul de către o persoană al cărei permis i-a fost anulat”.


Dosare penale la regimul rutier

La 20.03.2021 polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Vatra Dornei au oprit in trafic un autoturism care circula pe DN 17 strada Argestru din municipiul Vatra Dornei.
Autoturismul era condus de către un bărbat de 33 ani din mun. Bistrița, jud. Bistrița Năsăud, iar în urma verificării în baza de date s-a constatat că vehiculul figurează radiat din circulaţie din data de 04.07.2019.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul neînmatriculat”.


La 20.03.2021, orele 11.00, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea a efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui moped care se deplasa pe DJ 178B, având direcția de deplasare sat Țibeni spre centrul comunei Satu Mare.
Conducătorul mopedului a fost legitimat în persoana unui bărbat de 65 ani din comuna Satu Mare, sat. Țibeni, care în urma legitimării a declarat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie, aspect confirmat și în urma efectuării verificărilor în bazele de date ale Poliției Române.
Bărbatul de 65 de ani a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză urmează a se efectua cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducere a unui vehicul fără permis de conducere”, cauză ce va fi soluționată procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Satu Mare.


La 20.03.2021 ora 16.50, un echipaj din cadrul Compartimentului Siguranţă Publică şi Patrulare, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe raza municipiului Fălticeni, a oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Armatei spre strada Cloșca din municipiul Fălticeni.
Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că la volanul autoturismului se afla un bărbat de 30 de ani domiciliat în municipiul Fălticeni, iar la controlul efectuat de polițiști, conducătorul auto emana halenă alcoolică și a precizat că nu posedă permis de conducere.
A fost testat cu aparatul |alcooltest rezultând valoarea de 1,30 mg/l alcool pur în aerul expirat după care a fost condus la Spitalul Municipal Fălticeni în vederea recoltării probelor de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.
La Spitalul Municipal Fălticeni șoferul a refuzat recoltarea de probe biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unu vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără permis de conducere” și „refuz de recoltare a probei biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei”.
Mai nouă Mai veche