Buletin de presă, 29 martie 2021 - IPJ Suceava

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.500 lei aplicate de poliţişti

În ziua de 28 martie 2021, între orele 18.00-22.00, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliției municipiului Suceava, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Poliției locale au acţionat pentru verificarea modului de respectare a măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov2 pe raza municipiului Suceava, ocazie cu care au fost verificaţi 77 de agenţi economici şi legitimate 57 de persoane.
În cadrul acţiunii poliţiştii au aplicat 23 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.500 lei.


Dosare penale la regimul rutier

La 28.03.2021, ora 18.20, o patrulă din cadrul Poliției municipiului Fălticeni a oprit pentru control pe strada N. Beldiceanu din localitate, autoturismul condus de un bărbat de 57 de ani din comuna Preuteşti.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 28.03.2021, ora 19.18, o patrulă din cadrul Poliției Vatra Dornei a oprit pentru control pe DC 82 Sărișoru Mare din comuna Șaru Dornei autoturismul condus de un localnic de 23 de ani .
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 23 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Ca şi pasager în autoturism se afla şi un bărbat de 38 de ani din comuna Şaru Dornei, care i-a încredinţat autoturismul pentru a-l conduce pe drumurile publice bărbatului de 23 de ani, deşi avea cunoştinţă despre faptul că acesta nu deţine permis de conducere.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere”, „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe” și „încredințarea unui autovehicul pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere”, iar în urma probatoriului administrat, poliţiştii au dispus reţinerea bărbatului de 23 de ani pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.
Mai nouă Mai veche