Buletin de presă, 30 martie 2021 - IPJ Suceava

3.240 bucăţi ţigarete confiscate de poliţişti

În datele de 27.03. - 28.03.2021, cadrele Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerţului neautorizat precum şi a schimbului ilegal de valută, ocazie cu care au fost verificate 11 societăţi comerciale şi constatate 3 infracţiuni.
De asemenea poliţiştii au confiscat 3.240 bucăţi ţigarete de provenienţă extracomunitară în valoare de 2.450 lei.


Sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.930 lei aplicate de poliţişti

În perioada 26-28.03.2021 poliţişti din cadrul Poliţiei orașului Siret și a Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți au acţionat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică şi pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de prevenire/limitare a răspândirii SarsCov – 2, ocazie cu care au fost controlate 68 de autovehicule şi legitimate 180 persoane.
În cadrul acţiunii poliţiştii au aplicat 51 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 12.930 lei, au reţinut în vederea suspendării un permis de conducere şi au retras 2 certificate de înmatriculare.


Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 29.03.2021, în jurul orei 07.04, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17, într-o curbă deosebit de periculoasă la stânga, un tânăr de 18 ani din comuna Vatra Moldoviţei a pierdut controlul asupra direcției de deplasare intrând în coliziune cu autoutilitara condusă regulamentar din sensul opus de mers de un bărbat de 27 de ani din judeţul Botoşani.
Din accident a rezultat rănirea a doi pasageri din autoturism, care au fost transportaţi cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 29.03.2021, ora 01.26, în timp ce acţiona pe strada Cernăuţi din municipiul Suceava un echipaj rutier a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia, bărbatul de la volan oprind pe partea dreaptă a carosabilului.
Conducătorul auto a fost identificat de poliţişti ca fiind un bărbat de 35 de ani din comuna Vicovu de Jos, acesta fiind însoțit de un alt tânăr și de o persoană de sex feminin.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
Față de toate cele trei persoane poliţiştii au luat măsura sancționării contravenționale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche