Buletin de presă, 31 martie 2021 - IPJ Suceava

Bunuri în valoare de 7.650 lei confiscate de poliţişti

În ziua de 30.03.2021, între orele 09.00 – 12.00, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pe raza judeţului Suceava pe linia prevenirii, descoperirii şi combaterii faptelor prevăzute de Legea 241/2005 şi Legea 129/2019, ocazie cu care au fost verificate 6 societăţi comerciale, constatate 2 infracţiuni şi aplicate 5 sancţiuni contravenţionale în valoare de 4.000 lei.
De asemenea în cadrul acţiunii poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor bunuri în valoare de 7.650 lei.

Exemplu:
În ziua de 30.03.2021, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pe raza municipiului Suceava, ocazie cu care au constatat că două persoane de 34 de ani din localitate ofereau spre comercializare produse de îmbrăcăminte înscripţionate cu mărci cunoscute fără a deţine certificate de calitate sau conformitate, existând suspiciuni că acestea ar fi contrafăcute.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „punerea în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”, iar produsele în valoare de 7.650 lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.


Sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.465 lei aplicate de poliţişti

În ziua de 30.03.2021 poliţişti din cadrul Poliţiei oraşului Siret au acţionat în sistem integrat pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor şi a altor fapte antisociale atât în mediul urban cât și în mediul rural, ocazie cu care au fost legitimate 99 de persoane şi verificate 69 de autovehicule.
În cadrul acţiunii poliţiştii au aplicat 56 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 8.465 lei, au reţinut în vederea suspendării 2 permise de conducere şi au retras 3 certificate de înmatriculare.
De asemenea poliţiştii au constatat 1 infracţiune la regimul rutier şi au confiscat 4,96 mc material lemnos de esenţă fag în valoare de 892,8 lei.

Exemplu:
La 30.03.2021, ora 10.45, o patrulă din cadrul Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe DC 35 din localitatea Călinești autoturismul condus de un localnic de 35 de ani.
Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, bărbatul de 35 de ani are permisul de conducere suspendat pentru abateri la regimul rutier.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis i-a fost retras ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată”, ce va fi soluţionat procedural.


Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 30.03.2021, ora 11:05, în timp ce conducea autoturismul pe D.N 2 – E 85, în afara localității Bunești, o femeie de 39 de ani din judeţul Botoşani a pătruns pe sensul opus de mers după care a părăsit partea carosabilă și s-a oprit în șanțul din partea stângă, având în vedere sensul său de deplasare.
Din accident a rezultat rănirea unei femei de 40 de ani din judeţul Botoşani, pasager în autoturism, care a fost transportată cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea.
Conducătoarea auto a fost testată de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 30.03.2021, orele 09:29, o patrulă din cadrul Secţiei 15 Poliţie Rurală Vatra Dornei a oprit pentru control pe D.N. 17B din comuna Dorna Arini, autoturismul condus de un localnic de 35 ani.
Întrucât existau suspiciuni potrivit cărora permisul de conducere prezentat de conducătorul auto ar fi fals, poliţiştii au efectuat verificări în bazele de date, ocazie cu care au constatat faptul că, bărbatul de 35 de ani nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ,,conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere”, ,,fals în înscrisuri oficiale” şi ,,uz de fals” , ce va fi soluţionat procedural.


La 30.03.2021, ora 18:35, o patrulă din cadrul Poliției orașului Broșteni a oprit pentru control DN17B în localitatea Cotârgași, autoturismul condus de un bărbat de 61 de ani din comuna Borca.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche