Buletin de presă, 7 martie 2021 - IPJ Suceava

Dosar penal pentru un bărbat care a condus cu un permis cu suspiciuni de falsificare

La 06.03.2021, în jurul orei 22.15, în timp ce patrula de poliție din cadrul SPR 8 Adâncata desfășura activități pe linie de poliție rutieră pe DC54, pe raza localității Călugăreni, comuna Adâncata, a oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 34 ani, din comuna Adâncata. Cu ocazia controlului, șoferul a înmânat actul său de identitate, certificatul de înmatriculare al autoturismului, polița RCA obligatorie valabilă precum și un permis de conducere emis de către autoritățile ucrainene. Procedându-se la verificarea acestuia din urmă, lucrătorilor de poliție li s-a creat suspiciunea faptului că nu prezintă suficiente elemente de siguranță, fiind posibil contrafăcut.
În continuare, conducătorul auto a fost verificat în bazele de date ale Poliției Române privind evidența deținătorilor de permis de conducere, ocazie cu care s-a stabilit că nu este posesor de permis de conducere emis de către autoritățile române și drept urmare nu are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice din România.
Fiind întrebat cu privire la modalitatea prin care a dobândit permisul de conducere valabil pentru categoriile B și C emis de către autoritățile ucrainene și prezentat lucrătorilor de poliție, acesta a precizat faptul că a urmat cursurile unei școli de șoferi pe teritoriul Ucrainei susținând ulterior un examen teoretic și practic.
Ulterior, șoferul a fost condus la sediul SPR 8 Adâncata în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a condus autoturismul pe drumurile publice de pe raza localității Călugăreni, comuna Adâncata, judetul Suceava.
În baza unei ordonanțe emise de către organul de cercetare al poliției judiciare s-a dispus ridicarea permisului emis de către autoritățile ucrainene în vederea efectuării unei expertize pentru stabilirea veridicității acestuia de către specialiști și ulterior a dreptului de a conduce vehicul pe drumurile publice de către deținător.
În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunilor de: „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „fals material în înscrisuri oficiale”, „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”.


Dosare penale la regimul rutier

La 06.03.2021, ora 18:20, un echipaj din cadrul Poliției Orașului Siret, în timp ce executa activități pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe raza orașului Siret, a oprit pentru control pe strada Alexandru cel Bun autoturismul condus de către un tânăr de 20 ani, localnic, care nu posedă permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.


Atenție șoferi! Nu consumați alcool și vă urcați la volan!

La 06.03.2021, orele 1133, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin SNUAU 112 faptul că pe strada Ghe. Doja din localitate, un autovehicul a intrat în coliziune cu un stâlp iar conducătorul auto ar fi în stare de ebrietate.
La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție rutieră, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că la data de 06.03.2021, în jurul orelor 1130, un bărbat de 50 ani, din mun. Suceava, a condus autoturismul pe strada Ghe. Doja și în proximitatea intersecției cu strada Calea Unirii, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în coliziune cu un stâlp al rețelei de distribuție a energiei electrice. Conducătorul auto a fost examinat la locul accidentului de către un echipaj de medical de urgență din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Suceava, nefiind constatate leziuni traumatice, sens în care acesta nu a fost transportat la U.P.U. – Spitalul Județean de Urgență “Sf.Ioan cel Nou” Suceava.
În urma testării cu aparatul etilotest s-a constatat faptul că șoferul avea o concentrație alcoolică de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului”.


La 06.03.2021, în jurul orei 1720, echipajul de poliție rutieră din cadrul Compartimentului Rutier C-lung Moldovenesc, în timp ce executa serviciul de monitorizare, supraveghere și control al traficului rutier pe raza localității, a fost sesizat prin apel SNUAU 112, despre faptul că pe strada Atelierului a avut loc o tamponare, în urma căreia un autoturism a intrat în coliziune cu o țeavă de gaz.
La data de 06.03.2021, în jurul orei 1750, un bărbat de 49 de ani, din mun. C-lung Moldovenesc, în timp ce conducea autoturismul pe strada Atelierului, a pierdut controlul autoturismului intrând în coliziune cu o țeavă de alimentare cu gaz, cât și cu un gard ce împrejmuiește un imobil.
În urma evenimentului au rezultat doar pagube materiale, respectiv avarierea autoturismului, a țevii de gaz care a fost spartă și distrugerea gardului din metal pe o distanță de aproximativ 4 metri.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia, rezultând faptul că cel în cauză prezenta o concentrație alcoolică de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea determinării alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


La 06.03.2021, orele 22:20, lucrătorii SPR 13 Bălcăuți, în timp ce executau activități în cadrul Planului de acțiune inițiat de I.P.J Suceava, pentru combaterea conducerii vehiculelor sub influența alcoolului, pe DJ 291A, pe raza com/sat Grămești, au oprit pentru control autoturismul condus de un bărbat de 37 ani, din orașul Siret.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea sa cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


În data de 06.03.2021, orele 2020, membrii echipajului de poliţie din cadrul Compartimentului Rutier Gura Humorului, în timp ce executau serviciul de control şi supraveghere a traficului rutier pe b-dul Bucovina, din or. Gura Humorului, fiind angrenaţi într-o acţiune pentru depistarea conducătorilor auto care se află sub influenţa băuturilor alcoolice, au oprit pentru verificări autoturismul condus de un bărbat de 33 ani, din mun. Fălticeni.
Deoarece conducătorul auto emana miros de băuturi alcoolice s-a procedat la testarea sa cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”.
Mai nouă Mai veche