Consiliul Județean Suceava anulează organizarea Forumului Mondial al Diplomaţiei Economice, programat în toamnă

Consiliul Judeţean (CJ) Suceava anulează organizarea Forumului Mondial al Diplomaţiei Economice Suceava - Bucovina programat pentru luna septembrie, din cauza incendiului care a afectat Palatul Administrativ, iar o hotărâre în acest sens va fi supusă aprobării în proxima şedinţă a deliberativului.

Propunerea de anulare a forumului programat pentru 24-25 septembrie aparţine preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care arată în motivarea hotărârii că, după incendiul care a afectat Palatul Administrativ, a discutat cu reprezentanţii Federaţiei Europene a Camerelor de Comerţ Bilaterale şi s-a ajuns la concluzia că se impune modificarea perioadei de organizare a evenimentului, pentru 6-7 mai 2022.

Potrivit lui Flutur, Forumul Mondial al Diplomaţiei Economice îşi propune să reunească factorii decizionali ai diplomaţiei economice din întreaga lume iar alegerea locului de desfăşurare a evenimentului la Suceava a avut în vedere localizarea geografică a judeţului, la frontiera estică a Uniunii Europene, dorindu-se, astfel, să se creeze o punte de legatură între est şi vest.

CJ Suceava a votat, în decembrie 2020, un acord de principiu pentru organizarea în 2021, la Suceava, a Forumului Mondial al Diplomaţiei Economice, în organizarea Federaţiei Europene a Camerelor Bilaterale, cu sediul în Geneva, condusă de mai mulţi români.

Flutur spunea atunci că la această acţiune urmau să participe asociaţii economice, camere de comerţ bilaterale din UE, dar şi din alte ţări din lume, însumând circa 400 de invitaţi din 35 de ţări.

Potrivit preşedintelui CJ Suceava, la forum urmau să fie invitaţi foşti preşedinţi ai Comisiei Europene, precum Romano Prodi şi Manuel Barroso.
Mai nouă Mai veche