Delgaz Grid anunță că a investit peste 680 milioane euro pentru modernizarea sistemului de distribuţie a energiei electrice în şase judeţe din Moldova

Compania Delgaz Grid, parte a Grupului E.ON România, a investit peste 2,9 miliarde lei (682 milioane euro) începând din anul 2005, pentru modernizarea sistemului de distribuţie a energiei electrice din cele şase judeţe din Moldova în care activează (Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui).

Una dintre priorităţile companiei este automatizarea infrastructurii de distribuţie a energiei electrice prin montarea de echipamente telecomandate în staţii şi posturi de transformare, în reţelele de medie tensiune şi integrarea acestora în SCADA (achiziţie de date, comandă şi control de la distanţă).

În ultimii ani, din cele 134 de staţii de transformare pe care le operează compania, 122 au fost modernizate şi integrate (total sau parţial) în SCADA. La sfârşitul anului trecut a fost finalizat un program de circa 12,5 milioane lei, derulat pe doi ani, ce a vizat modernizarea şi integrarea în SCADA a 13 staţii de transformare.

“Rezultatele investiţiilor sunt vizibile, calitatea serviciului de distribuţie de energie electrică, în special asigurarea continuităţii serviciului, s-a îmbunătăţit permanent. În acest an am alocat pentru segmentul de electricitate un buget record de investiţii, de 387 milioane lei, cu 38% mai mult decât în anul precedent”, a declarat Csulak Ferenc, Directorul General al Delgaz Grid.

Roxana Rusu / Ziarul Financiar

Niciun comentariu

Un produs Blogger.