ÎPS Calinic, acuzat că spioneză mănăstirile și bisericile din județ, în loc să oficieze Sfânta Liturghie. Cum a răspuns Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților

Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, i s-a reproșat, într-un mesaj transmis de un enoriaș, că „face spionaș prin eparhie” în loc să oficieze Sfânta Liturghie duminica și de sărbători, ierarhul răspunzând că aceasta este una dintre obligațiile episcopului. 

„Înaltpreasfinţia Voastră, urmăresc cu mare interes activitatea Înaltpreasfinţiei Voastre şi apreciez foarte mult tot cea ce faceți. Am remarcat faptul că de ceva timp nu mai slujiți Sfânta Liturghie duminica şi în sărbători, ci faceți doar spionaj prin eparhie. Credeți că asta este cel mai important sau este o modalitate de a analiza parohiile din eparhia Înaltpreasfinţiei Voastre?! Vă mulțumesc! Cu respect!”, este mesajul transmis de un enoriaș către ÎPS Calinic. 

Răspunsul ÎPS Calinic a fost publicat pe pagina Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților:

„Stimate domnule! Spionaj? Da, am putea spune şi aşa! Sunt spionul Preasfintei Treimi, trimis de Dumnezeu ca să văd, la faţa locului, cum îşi fac treaba copiii Lui. Interesant! În plus, vizitarea parohiilor, cel puţin o dată pe an, este o lucrare a episcopului, care face parte din fişa postului.

Doriţi să vă trimit Gramata? Pe la mănăstiri circulă o apoftegmă: „Monahul care face ascultare, Liturghie săvârşeşte”. Or, noi episcopii, monahi fiind, când facem ascultare de Sfântul Sinod, Liturghie săvârşim.

Ştiţi, un „domn” m-a acuzat cândva că de când am venit nu m-am întâlnit niciodată cu preoţii eparhiei. Greşit! Până în prezent m-am întâlnit cu peste 500 dintre ei, chiar în parohiile lor. Au mai rămas încă vreo 50 parohii „nespionate”, dar cu siguranţă nu vor fi trecute cu vederea. Doamne, ajută!”

Niciun comentariu

Un produs Blogger.