Permis auto ucrainean fals, prezentat polițiștilor de un tânăr din Adâncata

Sâmbătă, 6 martie 2021, în jurul orei 22.15, în timp ce patrula de poliție din cadrul Secției de Poliție Rurală Adâncata desfășura activități pe linie de poliție rutieră pe DC54, pe raza localității Călugăreni, comuna Adâncata, a oprit pentru control autoturismul marca Opel Vectra, condus de Toader L., de 34 ani, din comuna Adâncata. 

Cu ocazia controlului, bărbatul a înmânat actul său de identitate, certificatul de înmatriculare al autoturismului sus menționat, polița RCA obligatorie valabilă precum și un permis de conducere emis de către autoritățile ucrainene. Procedându-se la verificarea acestuia din urmă, lucrătorilor de poliție li s-a creat suspiciunea faptului că nu prezintă suficiente elemente de siguranță, fiind posibil contrafăcut.

În continuare, conducătorul auto a fost verificat în bazele de date ale Poliției Române privind evidența deținătorilor de permis de conducere, ocazie cu care s-a stabilit că nu este posesor de permis de conducere emis de către autoritățile române și drept urmare nu are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice din România.

Fiind întrebat cu privire la modalitatea prin care a dobândit permisul de conducere valabil pentru categoriile B și C emis de către autoritățile ucrainene și prezentat lucrătorilor de poliție, acesta a precizat faptul că a urmat cursurile unei școli de șoferi pe teritoriul Ucrainei susținând ulterior un examen teoretic și practic.

Ulterior, șoferul a fost condus la sediul Secției de Poliție Rurală 8 Adâncata în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a condus autoturismul marca Opel Vectra pe drumurile publice de pe raza localității Călugăreni, comuna Adâncata, judetul Suceava.

În baza unei ordonanțe emise de către organul de cercetare al poliției judiciare s-a dispus ridicarea permisului emis de către autoritățile ucrainene în vederea efectuării unei expertize pentru stabilirea veridicității acestuia de către specialiști și ulterior a dreptului de a conduce vehicul pe drumurile publice de către deținător.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunilor de: „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „fals material în înscrisuri oficiale”, „complicitate la fals material în înscrisuri oficiale” și „uz de fals”.
Mai nouă Mai veche