Peste o mie de elevi au fost în excursie virtuală la Cetatea de Scauna a Sucevei

Prin proiectul de educație muzeală Zoom cu clasa la Cetatea de Scaun a Sucevei!, lansat cu succes în toamna anului 2020, peste 1000 de elevi de la grupa pregătitoare până la clasa a XII-a, din mai multe județe ale țării, au fost deja într-o „excursie” virtuală la Cetatea de Scaun a Sucevei, din fața calculatorului de acasă sau de la școală.

Folosind un dispozitiv mobil conectat la Internet, un muzeograf din cadrul Serviciului Cetatea de Scaun va ghida elevii prin Cetate și va oferi, în timp real, informații și răspunsuri rapide la întrebările participanților.

Pentru a putea participa la acest gen de activitate, elevii și cadrele didactice trebuie să aibă instalată aplicația Zoom pe dispozitivul lor.

Cadrele didactice care doresc să viziteze virtual împreună cu elevii Cetatea de Scaun, trebuie să se programeze în prealabil, pentru a putea primi link-ul și parola.

Programări se pot face la numărul de telefon 0784 – 275644, sau pe adresa de email: cetate@muzeulbucovinei.ro.

La finalul vizitei on - line, cadrele didactice vor primi teste și fișe de lucru, pentru ca elevii să-și completeze cunoștințele nou dobândite.

Activitățile educaționale din cadrul Serviciului Cetatea de Scaun se desfășoară de luni până vineri, pe parcursul anului școlar.
Mai nouă Mai veche