Șeful SIPI Suceava, colonelul Florin Timu, rămâne în arest preventiv în dosarul în care este anchetat pentru că lua șpagă de la comisarul Obreja

Șeful structurii din județul Suceava a Serviciului de Informații și Protecție Internă a Ministerului de Interne, Florin Constatin Timu, va fi cercetat în stare de arest preventiv în dosarul în care este acuzat că lua șpagă de la comisarul șef Radu Obreja, șeful Serviciului de Permise Auto.

Magistrații Curții de Apel București au respins, vineri, contestația depusă de colonelul Florjn Constantin Timu față de mandatul de arestare preventivă emis în urmă cu două săptămâni.

Mandatele de arestare au fost emise la solicitarea procurorilor de la secția militară a DNA. Procurorii susține că Florin Timu a primi bani și o mașină pentru a-i asigura protecție comisarului șef Radu Obreja, șeful Serviciului de Permise Auto Suceava.

În scopul asigurării protecției juridice a activității infracționale de corupție desfășurată la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (S.P.C.R.P.C.Î.V) Suceava, în perioada 2017 -2020, inculpatul Timu Florin Constantin, în calitate de șef al Serviciul Județean de Protecție Internă Suceava, ar fi pretins și, ulterior, ar fi primit de la inculpatul Obreja Radu-Ionuț, în mod direct sau prin intermediar, diverse sume de bani (cuprinse între 2.000 și 90.000 euro) și un autoturism în valoare de aproximativ 9.000 euro, pentru a nu-și îndeplini îndatoririle de serviciu legate de informarea organelor de urmărire penală.

De asemenea, în aceeași perioadă, inculpatul Timu Florin Constantin i-ar fi divulgat fără drept lui Obreja Radu-Ionuț, șef al Compartimentului Regim Permise de Conducere și Examinări din cadrul S.P.C.R.P.C.Î.V. Suceava, informații nedestinate publicității pe care le deținea în virtutea funcției, astfel încât Obreja Radu-Ionuț sau complicii săi să poată evita o eventuală răspundere penală”, se arată într-un comunicat al DNA. 
Mai nouă Mai veche