Șoferul vinovat pentru accidentul de la Arbore trebuia să se afle în carantină, iar microbuzul care transporta elevii avea modificări neomologate

Șoferul care a provocat accidentul în care au fost implicate 26 de persoane, dintre care 23 au fost rănite, la Arbore, trebuia să stea în carantină la domiciliu. Pe de altă parte, microbuzul folosit pentru transportul elevilor de la Liceul Tehnologic Cajvana a fost modificat, având mai multe locuri decât cele omologate.

Accidentul s-a produs miercuri, 3 martie, la ora 14.12, pe DJ 178, în localitatea Arbore. Gabriel P., de 20 de ani, din Cajvana, conducea autoturismul Volkswagen Passat spre Cajvana. În autoturism se mai aflau alte trei tinere din Cajvana. Tânărul nu a păstrat distanța corespunzătoare față de autoturismul Ford condus de Laviu B., de 20 de ani, din Marginea, care circula în fața sa și care a semnalizat intenția de a vira la dreapta, întrând în coliziune laterală stânga spate cu acesta. În urma impactului autoturismul Passat a fost proiectat pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune frontală cu microbuzul Iveco condus de numitul Vasile C., în vârstă de 42 ani, din Milișăuți, care efectua cursă regulată specială și transporta un număr de 18 elevi. După impact, microbuzul a fost proiectat în șanțul din partea dreaptă a carosabilului, iar autoturismul VW a fost proiectat cu fața către autoturismul Ford, intrând, din nou, în coliziune cu acesta.

În urma evenimentului rutier a rezultat un număr de 23 de victime (19 victime din microbuz și patru victime din autoturismul VW), care au fost preluate și transportate la Spitalul Județean Suceava. Elevii au vârste cuprinse între 15 și 21 de ani. Niciunul din pasagerii microbuzului nu a fost rănit grav, suferind doar conruzii și leziuni ușoare.

O tânără de 21 de ani, pasageră în autoturismul Passat, a suferit o fractură gambă stânga.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool în aerul expirat, după care li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conform IPJ Suceava, vinovăția producerii evenimentului rutier îi aparține conducătorului autoturismului Volkswagen Passat, întrucât nu a păstrat o distanță corespunzătoare față de autoturismul care circula în fața sa.

În urma interogării bazelor de date ale Poliție Române s-a stabilit faptul că tânărul aflat la volanul autouturismului Volkswagen Passat se afla din data de 25 februarie 2021 în carantină, motiv pentru care va fi sancționat contravențional conform prevederilor Legii 55/2020.

Totodată, reprezentanții ISCTR prezenți la fața locului au constatat faptul că microbuzul marca IVECO avea 19 locuri, deși în certificatul de înmatriculare acesta figura cu 16 locuri, modificările nefiind omologate, iar scaunele nu erau prevăzute cu centuri de siguranță.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.

 

Mai multe informații:
Mai nouă Mai veche