Spitalul Județean Suceava şi Spitalul Municipal Rădăuţi nu mai au paturi libere la ATI

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava nu mai are paturi libere la unitatea ATI pentru patologia COVID-19, iar 49 de pacienţi internaţi au forme severe şi grave.

Potrivit Prefecturii Suceava, din totalul celor 520 de pacienţi internaţi în SJU Suceava, 132 sunt diagnosticaţi cu COVID-19, alţi 34 sunt în zona tampon şi 354 pacienţi sunt cu afecţiuni non-COVID.

Din totalul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, cinci au forme uşoare, 78 prezintă forme medii ale bolii, 31 au forme severe, iar 18 cu forme grave sunt internaţi în secţia ATI, cinci ventilaţi noninvaziv şi cinci intubaţi.

SJU Suceava nu are disponibile paturi pentru pacienţi COVID în unitatea ATI, dar are 25 de ventilatoare libere, dintre care opt pentru pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.

La Spitalul Municipal Rădăuţi sunt internaţi 42 de pacienţi cu COVID-19, dintre care opt cu forme grave şi doi în stare critică, neavând niciun pat liber la ATI.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internaţi 18 pacienţi cu COVID-19, zece cu forme grave, la Spitalul Municipal Vatra Dornei sunt internaţi 26 pacienţi, dintre care 12 cu forme grave, la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului sunt 14 pacienţi cu COVID-19, iar la Spitalul Boli Cronice Siret sunt internaţi zece pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19.

Conform datelor centralizate de către Direcţia de Sănătate Publică Suceava, la nivelul judeţului se înregistrează un număr de 20.157 de persoane declarate vindecate.

Numărul total de persoane testate, până în prezent, este de 168.411, în ultimele 24 de ore fiind testate 797 de persoane.
Mai nouă Mai veche