Suceveancă anchetată de poliție după ce a abandonat patru cățeluși. Unul dintre pui a murit

O femeie din Suceava este anchetată de poliție după ce a abandonat patru cățeluși, noaptea, în curtea unui adăpost pentru animale. Din cauza frigului unul dintre pui a murit. Ceilați trei au fost salvați, iar acum își caută stăpâni.

Cei patru cățeluși, de aproximativ patru săptămâni au fost abandonaţi în curtea adăpostului “Casa lui Patrocle”.

Au fost găsiți dimineața de cei care se ocupă de adăpost. Cu ajutorul camerelor de supraveghere oamenii au identificat şi persoana care i-a lăsat să moară în frig.

Roxana Ciornei - preşedinte Asociația ,,Casa lui Patrocle”: „O doamnă a intrat în curtea adăpostului de mâna cu copilul minor şi cu sacul în mână, a trântit sacul, a închis poarta şi a plecat. Am găsit 4 pui de maxim 4 săptămâni, o lună. Eu am făcut un live pe Facebook, iar poliţia s-a autosesizat”.

Femeia care a abandonat puii a fost găsită de polițiști. Și-a recunoscut faptă fără remușcări, de față cu salvatorii.

Roxana Ciornei - preşedinte Asociației ,,Casa lui Patrocle”: ,,Am fost la adresa acestei femei, iar femeia cu nonşalanţă a recunoscut că i-a abadonat la curtea adăpostului. Zilnic în România, se abandonează mii de pui, în păduri, în şanţuri, peste tot”.

Adina Gafencu - reprezentant Asociația ,,Casa lui Patrocle”: ”Pentru noi dezamăgirea este cu atât mai mare cu cât trăim vremuri în care toată lumea se plânge de câini abandonaţi pe străzi”.

Poliţiştii au sancţionat-o inițial pe femeie cu un simplu avertisment. Insă, după ce reprezentanţii adăpostului le-au spus că unul dintre pui a murit, anchetatorii au deschis un dosar penal.

Ionuț Epureanu - purtător de cuvânt IPJ Suceava: ,,Poliţiştii au reîncadrat fapta şi continuă verificările inclusiv cu privire la latura penală, în cauza făcându-se cercetări pentru abandonul animalelor, rele tratamente aplicate acestora, dar şi cruzimi”.

Cei trei pui rămaşi în viaţă se află acum la adăpostul pentru animale şi își caută stăpâni iubitori.
Mai nouă Mai veche