Fostul șef Romsilva Valerian Solovăstru a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru că a omorât o fetiță pe trecerea de pietoni

Fostul șef al Regiei Naționale a Pădurilor „Romsilva”, Valerian Solovăstru, în prezent director tehnic al Direcției Silvice Suceava, a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Suceava a pedeapsa de doi ani de închisoare cu executare în dosarul în care a fost judecat după ce a lovit mortal o fată de 12 ani pe o trecere de pietoni, în localitatea Ilișești din județul Suceava.

Accidentul s-a produs marți, 31 iulie 2018, la ora 9.55, la trecerea de pietoni de pe DN17, lângă școala din comuna Ilișești. Valerian Solovăstru se afla la volanul autoturismului de serviciu BMW X5 aparținând Direcției Silvice Suceava și circula cu viteză foarte mare dinspre Suceava. Mașina condusă de Solovăstru a lovit-o mortal pe Albertina Rusu, de 12 ani, din localitate, angajată în traversarea străzii pe trecerea de pietoni. Victima era legitimată la Clubul Sportiv Municipal Suceava, Secția Atletism. Ea era campioană naţională cu echipa la cros, la categoria juniori III. Accidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere.

Valerian Solvăstru a fost director RNP în perioada 2009-2012, director al Direcției Silvice Suceava, iar în prezent este director tehnic. Solovăstru este activist PNL și unul dintre cei mai apropiați prieteni ai lui Gheorghe Flutur. 

După mai multe amânări, magistrații Judecătoriei Suceava au pronunțat astăzi sentința în dosarul în care Valerian Solovăstru a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă. 

Valerian Solovăstru a fost găsit vinovat și a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Totodată, el a fost condamnat la pedeapsa complementară de interzicere a dreptului de a ocupa o funcție publică și de a conduce autovehicule pe o durat de doi ani după executarea pedepsei cu închisoarea. 

Judecătorii au dispus prelevarea de probe biologice de la inculpatul Valerian Solovăstru și introducerea profilului genetic în Sistemul Național de Date Genetice Judiciar. 

De asemenea, asiguratorul Omniasig Vienna Insurance Group SA a fost obligat să plătească 1.303,92 de lei Spitalului Județean Suceava, reprezentând cheltuieli de spitalizare efectuate de unitatea medicală. 

Judecătorii au obligat asiguratorul să plătească familiei 29.353 de lei daune materiale și 450.000 de lei daune morale. 

Totodată, judecătorii au dispus restituirea către Regia Națională a Pădurilor a autoturismului marca BMW X5, cu numărul de înmatriculare B 98 KYB, şi a cheii de contact, bunuri ridicate şi indisponibilizate la 7 august 2018 de organele de cercetare penală din cadrul Biroulu Rutier al Poliției municipiului Suceava, Romsilva având obligația de a păstra bunul până la pronunțarea unei soluții definitive în procesul penal. 

Valerian Solovăstru mai este obligat să plătească 4.800 de lei cheltuieli judiciare. 

Sentința Judecătriei Suceava poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.


Mai multe informații: 

Niciun comentariu

Un produs Blogger.