Un bărbat din Marginea care s-a îmbătat și și-a lovit soția a fost evacuat din locuință și polițiștii i-au întocmit ordin de restricție pentru cinci zile

Luni, 1 martie 2021, la ora 09.30, la sediul Postului de Poliție Marginea s-a prezentat o femeie de 49 de ani, din localitate, care a solicitat să fie eliberat un ordin de protecție provizoriu față de soțul ei, de 46 ani, în baza plângerii penale depuse în aceeași zi.

Cei doi sunt căsătoriți de 24 de ani și au împreună doi copii. Aceștia au domiciliul pe raza comunei Marginea. În ultima perioadă de timp, între soți au început să aibă loc diverse neînțelegeri din cauza faptului că bărbatul a început să consume frecvent băuturi alcoolice.

La data de 22 februarie, în jurul orelor 16.00, bărbatul se afla la domiciliu împreună cu membrii familiei. La scurt timp, și-a făcut apariția un alt localnic, prieten cu bărbatul, iar cei doi au început să consume băuturi alcoolice. În aceste împrejurări, bărbatul a început să provoace scandal și i-a solicitat soției sale să părăsească imobilul.

În momentul în care femeia a părăsit curtea imobilului, bărbatul a urmat-o, iar când s-a apropiat de aceasta, a lovit-o. Fiul acestora a intervenit între cei doi, reușind să-l determine pe tatăl său să înceteze.

Femeia a declarat că nu s-a prezentat la Spitalul Municipal Rădăuți pentru a fi consultată, în vederea eliberării unui certificat medico-legal care să ateste leziunile suferite.

Având în vedere aceste aspecte, persoana vătămată a solicitat emiterea unui ordin de protecție provizoriu față de soțil ei, fiind întocmit formularul de evaluare a riscului pentru efectuarea demersurilor necesare emiterii unui ordin de protecţie provizoriu, constatându-se existența unui risc iminent asupra victimei.

Având în vedere declaraţiile persoanei vătămate și clasificarea riscului asupra victimei, în cauză s-a stabilit că se impune emiterea unui asemenea ordin împotriva agresorului.

Ordinul de protecție provizoriu a fost emis la data de 1 martie, ora 12.00, și este valabil cinci zile, agresorul fiind obligat să respecte mai multe interdicții.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de “Amenințare” și o infracțiune de “Violență în familie”.
Mai nouă Mai veche