Urmărire pe câmp după un tânăr care a fost depistat beat la volan, la Zamostea

Marți, 2 martie 2021, la ora 21:50, lucrătorii Secției 13 Poliție Rurală Bălcăuți, fiind în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, pe raza comunei Zamostea, sat Răuţeni, pe DC 36E, au procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, acustic-luminos, a autoturismului marca Volkswagen Golf, ocazie cu care în acel moment conducătorul auto a virat dreapta, a oprit motorul autoturismului pe care l-a asigurat după care a început să alerge pe câmp.

S-a procedat la somarea conducătorului auto, pentru a se opri, moment în care acesta s-a conformat, iar în urma legitimării a fost identificat ca fiind Ion C., de 21 de ani, cu domiciliul în comuna Putna.

Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost condus la Spitalul orașului Siret, unde i s-au prelevat două mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.
Mai nouă Mai veche