Accident de muncă, luni dimineață, la combinatul EGGER Rădăuți

Luni dimineață, autoritățile au fost anunțate prin 112 cu privire la faptul că un bărbat de 32 ani, din comuna Dornești, a fost victima unui accident de muncă la EGGER Rădăuți.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbatul este angajat al societății EGGER din anul 2008, pe postul maistru în cadrul Secției Producție PAL.

Luni dimineață, în jurul orei 08.40, bărbatul s-a deplasat la Secția Producție PAL pentru a verifica lucrările efectuate de un alt muncitor la un filtru electrostatic. Cu această ocazie a constatat că instalația filtrului este dezamorsată, motiv pentru care a încercat să o amorseze, însă efectuând această procedură un cablu al instalației s-a fisurat și l-a stropit în zona feței cu soluție caustică cu o concentrație de 50%.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, ulterior fiind externat. Diagnosticul stabilit de către personalul medical fiind „combustie oculară dreaptă cu hidroxid de sodiu”.

S-a întocmit dosar privind infracțiunile de „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămare corporală din culpă”.
Mai nouă Mai veche