Buletin de presă, 15 aprilie 2021 - IPJ Suceava

Ţigarete confiscate de poliţişti

În data de 14.04.2021, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite din sfera traficului cu produse accizabile, a comerţului neautorizat precum şi a schimbului ilegal de valută, ocazie cu care au fost controlate 15 societăţi comerciale şi aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 3.000 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au confiscat 2.120 bucăţi ţigarete de provenienţă extracomunitară în valoare de 2.678 lei şi suma de 519 lei.
De asemenea poliţiştii au întocmit 4 dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de „contrabandă”, ce vor fi soluţionate procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 14.04.2020, ora 20:45, Secţia 2 Poliţie Rurală Ipoteşti a fost sesizată prin „S.N.U.A.U. 112” despre faptul că, pe D.J.290 în localitatea Bănești a avut loc un accident rutier soldat doar cu pagube materiale iar unul din conducătorii auto pare a fi sub influența băuturilor alcoolice.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au identificat atât autoturismele avariate cât şi conducătorii auto, doi bărbaţi de 20 de ani şi respectiv 37 de ani.
Conducătorii auto au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul bărbatului de 20 de ani şi de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul bărbatului de 37 de ani, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche