Buletin de presă, 18 aprilie 2021 - IPJ Suceava

Dosar penal pentru tăinuire și autoturism de lux confiscat de polițiști

La data de 17.04.2021, în baza informațiilor deținute de polițiștii judiciariști din cadrul Serviciului Investigații Criminale – IPJ Suceava, Compartimentului Trafic şi Furturi Auto, în colaborare cu lucrători din cadrul Biroului Rutier al Poliției Municipiului Suceava, au procedat la interceptarea în trafic și oprirea pe str. Alexandru cel Bun din mun. Suceava a unui autoturism despre care existau date că ar fi sustras din Spania.
Cu ocazia opririi în trafic a fost stabilită identitatea conducătorului în persoana unui bărbat de 42 de ani, din mun. Suceava.
În urma verificării datelor autoturismului în bazele de date a rezultat faptul figurează ca fiind sustras din Spania din data de 16.04.2021.
Organele de poliție judiciară s-au sesizat cu privire la infracțiunea de tăinuire și au dispus indisponibilizarea autoturismului.
Valoarea estimativă a autoturismului este de 20.000 euro.
Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de „tăinuire”.


Eveniment rutier cercetat de polițiști

La 17.04.2021, în jurul orei 12.50, un bărbat de 65 de ani, din mun. Suceava, a condus autoturismul pe str. 22 Decembrie din mun. Suceava, având direcţia de deplasare dinspre Adâncata spre Suceava. La un moment dat a efectuat manevra de depășirea a unui atelaj hipo care circula pe aceeași direcție în fața sa, încălcând marcajul longitudinal continuu care separă sensurile de circulație și a intrat în coliziune laterală cu un biciclist minor, care circula din aceeași direcție în fața atelajului hipo.
În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a biciclistului de 13 ani, care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgență ”Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, unde a primit îngrijiri medicale.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0.00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior i s-a prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La 17.04.2021, orele 05.45, patrula de siguranță publică din cadrul Secției nr. 3 de Poliție Rurală Marginea, în timp ce efectua serviciul de patrulare pe strada Drăgușina din comuna Sucevița, a observat că din sens opus se deplasează haotic un autoturism. La vederea echipajului de poliție, conducătorul auto a încercat să evite autospeciala de poliție și a virat spre dreapta, întrând în coliziune cu un gard, producând avarii autoturismului.
Conducătorul auto a fost legitimat în persoana unui bărbat de 38 de ani din municipiul Rădăuți, care emana halenă alcoolică. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,97 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost transportat la Spitalul municipal Rădăuți, unde i-a fost recoltată o singură mostră biologică de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.
A fost întocmit dosar penal față sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.


La 17.04.2021, în jurul orelor 16.16, Secția de Poliție Burdujeni a fost sesizată de către o femeie cu privire la faptul că pe strada Privighetorii, autoturismul i-a fost avariat de către un autoturism condus de o persoană, posibil sub influența băuturilor alcoolice.
A fost identificată apelanta care a relatat verbal faptul că în timp ce se afla la balconul locuinței sale, a observat un autoturism care i-a acroșat vehiculul ce era parcat pe strada Privighetorii, iar conducătorul auto e posibil să se afle sub influența băuturilor alcoolice.
În continuare, pe strada Privighetorii a fost identificat autoturismul indicat de apelantă iar în interiorul acestuia a fost identificat un bărbat în vârstă de 44 ani din Mun. Suceava care a fost recunoscut de către apelantă și care a recunoscut că a condus mașina în cauză.
Bărbatul a fost testat la sediul Poliției Mun. Suceava cu aparatul etilotest rezultând o alcoolemie de 1,08 alcool pur în aerul expirat, fiind condus la UPU Suceava pentru recoltarea de mostre biologice, unde, în prezența medicului de gardă, a refuzat prelevarea.
A fost întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „refuzul de prelevare de mostre biologice”.


La 17.04.2021, ora 23.40, pe raza comunei Frătăuții Vechi, localitatea Măneuți, pe DJ 178F, polițiștii din cadrul SPR 4 Gălănești au efectuat semnale regulamentare de oprire unui autoturism.
Conducătorul auto nu s-a conformat continuându-și deplasarea către localitatea Măneuți. S-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 3,5 kilometri către ieșirea din localitatea Măneuți spre localitatea Dornești, unde acesta a oprit pe partea dreaptă.
La volanul autoturismului a fost identificatun tânăr de 19 ani, din mun. Rădăuți.
Efectuându-se verificări în bazele de date s-a constatat faptul că șoferul nu figurează ca fiind posesor de permis de conducere valabil pentru nicio categorie de vehicule.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,15 /l alcool pur în aerul expirat, fiind sancționat contravențional.
De asemenea, șoferul a fost sancționat pentru mai multe nereguli rutiere prevăzute de OUG 195/2002 RM
S-a întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere‟.
Mai nouă Mai veche