Buletin de presă, 19 aprilie 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 18.04.2021, în jurul orelor 15.35, în timp ce conducea autoturismul pe strada Frâncei din municipiul Rădăuți, un bărbat de 49 de ani din oraşul Milişăuţi a întrat în coliziune cu motocicleta condusă regulamentar pe strada Calea Bucovinei de un bărbat de 23 de ani din comuna Suceviţa.
Din accident a rezultat rănirea bărbatului de 23 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Conducătorii auto au fost testați de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


La 18.04.2021, orele 17.15, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 209 G în comuna Straja, într-o curbă la dreapta,un localnic de 22 de ani a surprins şi accidentat un bărbat de 40 de ani, care se deplasa în calitate de pieton pe partea carosabilă.
Din accident a rezultat decesul bărbatului de 40 de ani.
Conducătorul auto a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,39 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „ucidere din culpă”, iar în urma probatoriului administrat, conducătorul auto de 22 de ani a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind încarcerat în C.R.A.P. din cadrul I.P.J. Suceava.


La 18.04.2021, în jurul orelor 19.03, în timp ce se deplasa cu bicicleta pe DJ 178D în localitatea Cajvana, un bărbat de 42 de ani din localitatea Comăneşti s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă.
Din eveniment a rezultat rănirea bărbatului de 42 de ani, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Biciclistul a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,7 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă nu și-a dat consimțământul pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosar penal la regimul rutier

La 19.04.2021, ora 00.30, o patrulă din cadrul Secţiei 13 Poliţie Rurală Bălcăuți a oprit pentru control pe raza comunei Mușenița, autoturismul condus de un bărbat de 29 de ani din oraşul Siret.
Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testării cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ”conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.
Deoarece bărbatul de 29 de ani nu a putut prezenta declarația pe propria răspundere care să motiveze prezența sa la ora depistării, acesta a fost sancționat contravențional, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020.
Mai nouă Mai veche