Buletin de presă, 20 aprilie 2021 - IPJ Suceava

Sancţiuni contravenţionale în valoare de 205.900 aplicate de poliţişti

În perioada 16-18.04.2021, Serviciul Rutier Suceava împreună cu formaţiunile de profil din judeţ au organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare, ocazie cu care au fost aplicate 560 sancţiuni contravenţionale în valoare de 205.900 lei.
În cadrul acţiunii poliţiştii au constatat 2 infracţiuni la regimul rutier, au reţinut în vederea suspendării 72 permise de conducere şi au retras 15 certificate de înmatriculare.


Eveniment rutier cercetat de poliţişti

La 19.04.2021. în jurul orei 16.45, în timp ce conducea atelajul hipo pe raza comunei Ipoteşti, un localnic de 79 de ani a părăsit partea carosabilă oprindu-se într-un șanț.
Din eveniment a rezultat rănirea căruţaşului care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.
Bărbatul de 79 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.


Dosare penale la regimul rutier

La 19.04.2021, ora 16:35, o patrulă din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Gălănești a oprit pentru control pe DJ 178F in localitatea Voitinel autoturismul condus de un localnic de 65 de ani.
Întrucât emana halenă alcoolică, bărbatul de 65 de ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0.82 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”, ce va fi soluţionat procedural.


La 19.04.2021, ora 22.50, o patrulă din cadrul Secţiei 12 Poliţie Rurală Preutești a oprit pentru control pe DJ 208 în comuna Dolheşti, autoturismul condus de un bărbat de 44 de ani din localitatea Forăşti.
Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testării cu aparatul etilotest, însă, acesta a refuzat atât testarea cât şi recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de „refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”, ce va fi soluţionat procedural.
Mai nouă Mai veche