VIDEO Accident la Rădăuți! Motoclist lovit de o mașină care nu i-a acordat prioritate

Duminică, 18 aprilie, la ora 15.35, Ion P., de 49 de ani, din orașul Milișăuți, conducea autoturismul Mercedes Benz pe strada Frâncei din municipiul Rădăuți, având direcția de deplasare dinspre strada Abatorului spre orașul Milișăuți. Ajungând la intersecția cu strada Calea Bucovinei, bărbatul nu a respectat semnificația indicatorului „Oprire” și a pătruns în intersecție fără a acorda prioritate de trecere motocicletei Kawasaki, două autovehicule au intrat în coliziune laterală, iar conducătorul motocicletei, Iulian S., de 23 de ani, din Sucevița, a căzut pe partea carosabilă, suferind leziuni.

În urma coliziunii, motociclistul a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost examinat de cadrele medicale și i s-a stabilit diagnosticul „politraumatism prin accident rutier, contuzie coloană lombară, contuzie abdominală”, fiind rănit ușor.

Conducătorii auto au fost testați cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat în ambele cazuri, după care li s-au fost recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vinovat de producerea accidentului se face șoferul autoturismului Mercedes care nu a acordat prioritate de trecere motocicletei care se deplasa pe artera prioritară.

S-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârşirea infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”. 

Mai nouă Mai veche