Buletin de presă, 25 aprilie 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de polițiști

La data de 24.04.2021, ora 07.20, un bărbat de 59 ani, din com. Frătăuții Noi, conducea autoturismul pe DJ178C în localitatea Frătăuții Vechi, din direcția Rădăuți către Frătăuții Noi, iar în timp ce efectua o curbă spre dreapta, acesta a intrat în coliziune cu gardul unei locuințe.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătorului autoturismului.
Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, fiindu-i recoltată o probă de sânge la Spitalul Municipal Rădăuți.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 24.04.2021, ora 08.24, o femeie de 42 ani, din com. Dumbrăveni, în timp ce conducea autoturismul pe DJ20B, în afara localității Dumbrăveni, dinspre Dumbrăveni spre Vereşti, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a pătruns pe sens opus unde a lovit un capăt de pod, oprindu-se pe un teren agricol din proximitatea drumului.
În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală ușoară a conducătoarei auto de 42 de ani.
Conducătoarea auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și i s-au prelevat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


La 24.04.2021, ora 18.31, un bărbat de 31 ani, din com. Panaci, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 174, raza satului Coverca din com Panaci, din direcția Panaci către Drăgoiasa, la ieșirea dintr-o curbă la dreapta a pierdut controlul direcţiei de deplasare părăsind partea carosabilă și a intrat în coliziune cu un gard de lemn după care s-a răsturnat.
În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală uşoară a șoferului.
Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ și i s-au recoltat și probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La 24.04.2021, ora 21.40, polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata, executând activități pe linie de poliție rutieră, în scopul combaterii consumului de alcool de către conducătorii auto, au oprit pentru control, pe D.N.29A din satul Zvoriștea, comuna Zvoriștea, autoturismul condus de un bărbat de 44 ani, din com. Șendriceni, jud. Botoșani, care s-a legitimat cu cartea de identitate și a declarat verbal că deține permis de conducere însă este în curs de preschimbare. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale poliției s-a constatat faptul că șoferul are dreptul de a conduce suspendat.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de: „conducerea unui vehicul având permisul de conducere suspendat”.


La 24.04.2021, în jurul orei 21.50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Burdujeni, în timp ce patrulau pe strada Calea Unirii din Municipiul Suceava, au oprit pentru control, pe strada Calea Burdujeni, autoturismul condus de către un bărbat de 34 ani din mun. Suceava.
Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest rezultând o valoare de 0,84 mg/l alcool pur in aerul expirat și i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei.
S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.
Șoferul și pasagerul din autoturismul condus de acesta au fost sancționați contravențional conform Legii nr.55/2020 deoarece nu au avut declarație pe proprie răspundere completată în prealabil.
Mai nouă Mai veche