Buletin de presă, 30 aprilie 2021 - IPJ Suceava

Evenimente rutiere cercetate de poliţişti

La 29.04.2021, ora 15:35, un bărbat în vârstă de 70 de ani, din mun. Iași, în timp ce conducea autoturismul pe DN2E, din direcția Spătărești către Gura Humorului, a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu un mal de pământ situat pe partea dreaptă a sensului de mers, autoturismul răsturnându-se pe cupolă.
Din accident a rezultat vătămarea corporală ușoară a unei femei, pasageră dreapta față în autoturism.
Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat iar la Spitalul Mun. Fălticeni i-au fost recoltate probe de sânge.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


La 29.04.2021, orele 16.44, lucrătorii Secției 3 de Poliție Rurală Marginea au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană a căzut cu bicicleta pe carosabil, în comuna Burla.
În jurul orelor 16.40 un tânăr în vârstă de 18 de ani, se deplasa cu o bicicleta pe DJ 209K din comuna Burla, împreună cu fratele său având direcția de deplasare dinspre comuna Volovăț - spre comuna Burla. La un moment dat, a trecut printr-o groapă aflată în carosabil, pe banda sa de mers, timp în care s-a dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă, suferind leziuni la nivelul feței.
La fața locului a intervenit un echipaj de ambulanță, care a transportat victima la Spitalul Municipal Rădăuți.
S-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”.


Dosare penale la regimul rutier

La 29.04.2020, în jurul orei 00.15, polițiștii din cadrul Compartimentului Siguranţă Publică şi Patrulare din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza municipiului Fălticeni, au observat, într-o stație de alimentare cu carburanți un autoturism oprit pentru alimentare.
Cu ocazia controlului și a verificărilor efectuate au constatat faptul că autoturismul susmenţionat a fost condus de către un bărbat de 27 ani, din comuna Cornu Luncii, până în municipiul Fălticeni la stația de alimentare situată pe strada Sucevei, iar la controlul efectuat conducătorul auto nu a putut prezenta permisul de conducere.
Procedându-se la verificarea în baza de date s-a constatat faptul că șoferul nu posedă permis de conducere pentru a conduce autovehicule pe drumurile publice.
S-a întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere fără permis”.
Atât șoferul cât și pasagerul acestuia au fost sancționați conform prev art. 65 lit. ”m” din legea nr. 55/2020.


La 29.04.2021, ora 18:22, echipajul de politie rutieră din cadrul Poliției mun. Câmpulung Moldovenesc, în timp ce acționa pe DN 17 din localitatea Vama pentru depistarea conducătorilor auto care nu respectă viteza legală, a observat cum din direcția mun. Suceava spre mun. C-lung Moldovenesc circulă un autoturism cu viteza peste limita legală, respectiv 92km/h.
S-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire fără ca șoferul autoturismului în cauză să se conformeze. S-a procedat la urmărirea autoturismului pe raza localității Vama cât și pe strazile laturalnice din localitatea Prisaca Dornei fără ca șoferul să oprească. S-au făcut somații prin sistemul acustic al autospecialei de poliție pentru a opri, acesta continuându-și deplasarea pe DN17 spre mun. C-lung Moldovenesc. După mai multe încercări s-a reușit blocarea autoturismului.
In continuare a fost imobilizat conducătorul autoturismului urmărit, iar în urma legitimării si verificării bazelor de date s-a constatat faptul că este vorba despre un bărbat în vârstă de 24 ani din mun. Câmpulung Moldovenesc care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
A fost întocmit dosar penal privind infracţiunea de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Mai nouă Mai veche