Contract pentru 15 autobuze electrice, în valoare de peste 10 milioane de euro, semnat de Primăria Suceavacu firma poloneză Solaris

Primăria municipiului Suceava a semnat, miercuri, contractul pentru furnizarea unui număr de 15 autobuze electrice şi 19 staţii de încărcare, dintre care 15 pentru încărcare lentă şi patru pentru încărcare rapidă.

Contract a fost semnat cu firma poloneză Solaris, câştigătoarea licitaţiei organizată de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

„Sunt ultimele autobuze care trebuie sa vină la Suceava din lotul celor 62, care compun parcul de transport public electric la nivelul municipiului (...) Am insistat la reprezentantul firmei Solaris să aducă cât mai repede autobuzele la Suceava. Sperăm să ajungă cât mai curând aceste autobuze, să întregim parcul la capacitatea de 62 de autobuze electrice, să putem trece la culoarul unic de transport public”, a spus Lungu.

Potrivit primarului, valoarea contractului este de 50.426.627,35 lei inclusiv TVA, iar termenul de livrare este de 22 de luni.

Lungu a precizat că, pentru cele 15 autobuze, garanţia este asigurată pentru 500.000 de kilometri sau cinci ani, opt ani pentru caroserie, cinci ani pentru bateriile electrice, 120.000 de kilometri pentru anvelope şi opt ani pentru componentele din cauciuc.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.