Delgaz Grid va reîmpăduri două hectare de teren în zona localităţii Putna

Distribuitorul de gaze naturale Delgaz Grid a demarat campania de împădurire a două hectare de teren în zona localităţii sucevene Putna, iniţiativă ce vizează protejarea mediului, a anunţat compania, printr-un comunicat de presă. 

Pe parcursul campaniei vor fi plantaţi, cu sprijinul Direcţiei Silvice Suceava, aproximativ 7.000 de puieţi de molid şi larice, iar cele două hectare de conifere vor ajuta, în cinci ani, la captarea din atmosferă a circa 10 tone de dioxid de carbon.

Potrivit sursei citate, zona ce va fi împădurită este situată la o altitudine de aproximativ 780 de metri, pe un versant vestic.

„Împreună cu specialiştii în silvicultură, Delgaz Grid plantează în acest perimetru circa 7.000 de puieţi, larice şi molid, ceea ce va asigura un echilibru între speciile de foioase şi răşinoase, sprijinind astfel atât biodiversitatea cât şi revigorarea speciilor indigene, specifice zonei. Laricele este un conifer indigen a cărui prezenţă în cadrul campaniilor de regenerare de păduri s-a redus în ultimii ani. Datele INS arată că în 2019, comparativ cu 2015, suprafeţele de păduri regenerate cu larice au scăzut cu circa 37% (...). Această plantaţie va acţiona ca o perdea de protecţie pentru terenurile din preajmă, protejând solul împotriva eroziunii şi va regla climatul zonal, în beneficiul comunităţii locale. Acţiunea de împădurire de la Putna face parte din strategia de dezvoltare sustenabilă a companiei Delgaz Grid, care îşi propune să fie un model de bune practici în ceea ce priveşte protejarea naturii şi asigurarea unui viitor mai verde”, se menţionează în comunicatul companiei.
Mai nouă Mai veche