Facultate de Medicină înființată joi, pe hârtie, în plin scandal privind clădirea pe care USV vrea să o construiască în Parcul Areni

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava a transmis un comunicat de presă prin care anunță că joi a fost convocată o ședință a Senatului USV în care s-a aprobat înființarea Facultății de Medicină și Științe Biologice, urmând ca hârtiile să fie înaintate Ministerului Educației pentru a fi propuse spre aprobare Guvernului României.

USV susține că noua „va fi dezvoltată în jurul nucleului reprezentat de Departamentul de Sănătate și Dezvoltare Umană”, care funcționeză din 2012, când au fost activate specializările: Nutriție și Dietetică și Balneofiziokinetoterapie și recuperare. Alte programe de studiu pe care USV ar vrea să le ofere ar fi Asistență medicală generală, Echipamente și sisteme medicale, Tehnică dentară, Biologie și Biochimie.
 
Decizia intempestivă vine în contextul în care USV se află în centrul unui amplu scandal provocat de intenția șefilor universității de a construi o nouă clădire în Parcul Areni. 

Conform documentelor oficiale semnate de rectorul Valentin Popa, clădirea va cuprinde un restaurant panoramic la ultimul etaj și birouri pentru facultățile de Silvicultură, Sport, Drept și Administrație Publică, dar și pentru Departamentul de Relații Internaționale. 

Mai multe informații: 

Mai nouă Mai veche