Fire de curent rupte și branșament distrus de un angajat al firmei Cheza SRL, la Măneuți

Luni, 5 aprilie, în jurul orei 18.47, lucrătorii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gălăneşti au fost sesizaţi de un angajat al DelGaz Grid SRL cu privire la faptul că în comuna Frătăuții Vechi, satul Măneuți, a trecut pe stradă o mașină de mare tonaj și a atins niște fire de curent.

Cu ocazia deplasării la fața locului, a fost identificată o echipă de muncitori din cadrul DelGaz Grid SRL care efectuau activități specifice de remediere a penei de curent. Aceștia au declarat verbal faptul că branșamentul monofazat al unui imobilul este rupt, blocul de măsură protecție monofazat distrus, iar coloana de utilizator pare și ea a fi afectată. Proprietarul imobilului a declarat verbal faptul că în jurul orei 17:30-18:00, în timp ce se afla în locuință, a observat o mașină de mare tonaj ce a trecut pe drum, iar în momentul când s-a apropiat de locuința sa, aceasta a agățat cu un braț metalic amplasat în spatele vehiculului, firele de curent ce-i alimentează locuința cu energie electrică, rupându-le.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că Ionuț H., angajat al SC Cheza SRL, în timp ce se deplasa pe drumul comunal din localitate cu un autovehicul marca MAN a agățat firele ce alimentează locuința cu energie electrică, pe care le-a rupt.

Prejudiciul va a fi estimat ulterior de către persoana vătămată.

În cauză urmează a fi efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „distrugere din culpă”.
Mai nouă Mai veche