FOTO Reținut în arest după ce a fost prins cu mașina plină cu țigări, la Vatra Dornei

IPJ Suceava anunță că în urma unei acţiuni organizate în trafic a fost identificat un autoturism în care erau transportate 150.000 de bucăţi ţigarete de contrabandă. Ţigările au fost confiscate iar bărbatul care conducea autoturismul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în arest.

Luni, 19 aprilie 2021, în jurul orei 15.25, un echipaj din cadrul Compartimentului Rutier – Poliția Municipiului Vatra Dornei, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a oprit pentru control pe strada Argestru din municipiul Vatra Dornei, autoturismul condus de Virgil T., de 34 de ani, din comuna Balșa, județul Hunedoara

Întrucât cu ocazia verificării autoturismului s-a constat că în interior se aflau mai multe cutii din carton despre care șoferul nu a putut da relații cu privire la proveniența acestora, s-a procedat la conducerea persoanei în cauză și autoturismului la sediul subunității.

În urma examinării autoturismului în prezența a doi martori asistenți, în interior, respectiv în partea din spate, precum și în portbagaj, s-au identificat 15 cutii din carton (baxuri) cu 7500 pachete de țigări de proveniență extracomunitară, cu o valoare de piață de 103.749 lei. În total, în urma inventarierii a fost identificată cantitatea de 150.000 bucăți țigarete de contrabandă.

S-a procedat la ridicarea și confiscarea întregii cantități de țigări de proveniență extracomunitară, iar față de bărbatul de 34 de ani s-a luat măsura reținerii pe o durată de 24 de ore, urmând să fie prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

În cauză s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „contrabandă”, cercetările fiind continuate pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Niciun comentariu

Un produs Blogger.