Maicile de la Voroneţ, decorate de Patriarhul Dnaiel: „Mănăstirea Voroneţ este frumoasă şi prin activităţile misionare”

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a primit marţi, 13 aprilie 2021, vizita stareţei Mănăstirii Voroneţ.

Monahia Gabriela Platon a venit la Bucureşti, însoţită de alte maici, pentru a vedea expoziţia dedicată Mănăstirii Voroneţ, organizată de Biblioteca Academiei Române şi Mănăstirea Voroneţ.

Cu ocazia acestei vizite la Reşedinţa Patriarhală, Patriarhul României le-a înmânat monahiilor de la Mănăstirea Voroneţ diploma cu medalie a Anului 2020, Anul omagial al pastorației părinților și copiilor și Anul comemorativ al filantropilor ortodocși români în Patriarhia Română.

Diploma a fost acordată în semn de preţuire şi recunoştinţă pentru merite deosebite în promovarea şi susţinerea valorilor creştine şi a filantropiei.

„Maicile au făcut cateheze cu toţi credincioşii care au venit ca pelerini (părinţi şi copii). Au primit cu multă ospitalitate pe cei care s-au interesat de viaţa mănăstirii şi de activităţi. De aceea, am oferit maicilor de la Voroneţ diploma omagială şi medalia comemorativă a Anului 2020 cu chipul a doi sfinţi ierarhi români, Iosif cel Milostiv, Mitropolitul Moldovei, şi Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, Episcopul Râmnicului. Ne rugăm ca mănăstirea să fie ocrotită de cei doi sfinţi ierarhi şi să o ajute în lucrarea misionară, fiindcă activităţile de până acum sunt dovada unei frumuseţi misionare”.

„Mănăstirea Voroneţ este frumoasă prin pictura interioară şi exterioară, dar şi prin activităţile misionare pe care maicile le-au dezvoltat de la redeschidere până acum, în frunte cu maica proinstareţă Irina Pântescu, şi acum, cu maica stareţă Gabriela Platon. Vă dorim ani mulţi cu sănătate, bucurie şi ajutor de la Dumnezeu şi să continuaţi această lucrare frumoasă şi folositoare”, le-a spus Patriarhul Daniel.

Stareţa Mănăstirii Voroneţ i-a mulțumit Patriarhului pentru primire şi binecuvântare”.

„Îi suntem profund recunoscătoare, mai ales că am constatat faptul că Preafericirea Sa cunoaşte toată activitatea noastră de la Voroneţ”.

„Preafericirea Sa cunoaşte tot ceea ce s-a realizat la Mănăstirea Voroneţ şi preţuieşte activitatea monahiilor şi a maicii proinstareţe, stavrofora Irina Pântescu, care anul viitor va împlini 90 de ani de viaţă şi 68 de ani de viaţă în mănăstire”, a afirmat Monahia Gabriela Platon.
Mai nouă Mai veche